Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdůležitější duel pro českého borce. Ve finále si zahraje o postup do nejvyšší ligy

16. 7. 2023 | 16:00 VALORANT Preview
Desítky týmů bojují v regionálních ligách po celé Evropě. Všichni dřou naplno za jiným cílem – vybojovat si postup mezi elitu. Střetnutí nejlepších regionálních soutěží totiž nabízí místenku ve franšízové evropské soutěži, vrcholu, o kterém všichni sní. Po náročných bojích zůstávají ve hře poslední dva týmy, favoritem finálového souboje je přitom ten, za který střílí český borec.
Martin „Magnum“ Peňkov
Martin „Magnum“ Peňkov
Zdroj: VCT Esports

Předkolo turnaje EMEA Ascension nevyšlo českému týmu ENTERPRISE, do hlavní části neprošel ani Martin „marteen“ Pátek s italskou sestavou GMT Esports. Čeští fanoušci ale měli stále dvě žhavá želízka v ohni. Martin „Magnum“ Peňkov s celkem Apeks jasně ovládl oba splity severské soutěže Polaris a Ondřej „MONSTEERR“ Petrů je zase dvojnásobným králem východní Evropy s evropskou sestavou Acend.

Dva někdejší spoluhráči navíc ovládli své skupiny a vyhráli také v prvním kole play-off. S jistotou medaile se postavili tváří v tvář, otočit sérii nakonec dokázali Apeks a Magnum se tak dostal jediný zápas od posunu na nejvyšší evropskou úroveň. 21letý hráč už totiž v minulosti reprezentoval Fnatic a podíval se dokonce na světový šampionát. Při angažmá v Apeks ale jasně ukazuje, že se nebojí si vydřít návrat nahoru.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

MONSTEERRův sen se naopak rozplynul. Acend po prohře s Apeks nestačili ani na Gentle Mates. Ze tří map byla vyrovnaná pouze jedna, jinak měl francouzský soupeř celou BO5 sérii pod kontrolou. Sezóna pro českého mladíka skončila. Acend splnili povinnosti a v obou finálových duelech VRL East: Surge přemohli ENTERPRISE, cíl byl ale pro organizaci někdejších mistrů světa jednoznačný. Bronz je pro ně málo.

Dnes už ale bude MONSTEERR jednoznačně přát Magnumovi. Apeks totiž čeká zápas o všechno. Dnes večer se ukáže, jestli dominantní sezóna norské organizace bude moci být považována za úspěšnou, nebo nikoliv. Ve skupinové fázi Apeks vyhráli 13:11 a 13:9, jednostranný zápas to určitě nebyl. Finálové šlágry ale bývají úplně o něčem jiném. Nic to ale nemění na tom, že Magnum a spol. budou od 17:00 za favority.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.