Přejít k hlavnímu obsahu

Tak blízko, ale tak daleko. Eternal Fire přehráli Dynamo Eclot a sny o EPL vyhasly

16. 7. 2023 | 17:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Nemají se za co stydět, ale smutek přemůže ostatní pocity. Hráči Dynama Eclot nedokráčeli k vysněnému postupu do ESL Pro League, v rozhodujícím duelu nestačili na zkušeného soupeře.
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport CS:GO Bratislava
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Dynamo Eclot si vítězstvím domácího turnaje vybojovali předkolo Ligy mistrů CS:GO. Mezi desítkou šampionů jednotlivých evropských regionů nejprve vyřadili mistra Beneluxu, posléze si senzačně vyšlápli na Into The Breach s Adamem „NEOFRAG“ Zouhare a stál před nimi finální soupeř: Eternal Fire z Turecka.

Jména jako Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş, Özgür „woxic“ Eker nebo Engin „MAJ3R“ Küpeli mají zkušenosti na rozdávání. Mladík Ali „Wicadia“ Haydar Yalçın je jako jediný nováčkem na vysoké úrovni, všichni ostatní mají ve svém životopisu takové turnaje, o kterých se českým týmům jenom sní.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Startovní čára ale byla pro oba celky stejná. Začalo se na Anubisu, kde sice Dynamu Eclot nevyšla ideálně první polovina, ale následně se soupeřem dobře drželo krok. Stav byl jeden v moment dokonce srovnán na 13:13, ale Turkové se dokázali ještě jednou nadechnout a první mapu ukončit ještě v základní hrací době.

DNE si vybrali Inferno, ale poměrně rychle tohoto rozhodnutí nejspíše litovali. Za celou T stranu dokázali jen třikrát prolomit soupeřovu obranu, s takovou bilancí se bohužel vyhrává složitě. Za stavu 3:15 se sice české sestavě podařilo stav zkorigovat, tři další kola ale v konečném zúčtování bohužel už nic neřešila.

Cesta až sem byla v podání pardubické organizace opravdu obdivuhodná. Ten poslední krok ale bývá často ten nejnáročnější. Dynamo Eclot mohlo jen překvapit, po individuální stránce tempo držel Guy „anarkez“ Trachtman, jinak byl soupeř bohužel minimálně o krok napřed. Taková šance se už nemusí opakovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.