Přejít k hlavnímu obsahu

S1mple a tilt už po dvou zápasech. Frustrace v zápase i na Twitteru

17. 7. 2023 | 12:50 Counter-Strike 2 Příběh
Netrvalo to dlouho a v táboře Natus Vincere nepanuje, alespoň navenek, ideální atmosféra. Hlavním aktérem je, jako obvykle, Oleksandr „s1mple“ Kostyliev. Nejlepší hráč v historii CS:GO opět neudržel emoce na uzdě a během zápasu NAVI proti Heroic byl očividně frustrovaný. Své pocity nedokázal perfektně vyfiltrovat ani na Twitteru. „Blbé chyby, blbé výsledky. Podle všeho potřebujeme víc času,“ reagoval naštvaný s1mple na výsledek utkání.
Oleksandr Kostyliev
Oleksandr Kostyliev
Zdroj: Michal Konkol/BLAST

Není to poprvé, co se s1mple neudržel a nechal negativní emoce ovládnout jeho výkon a ovlivnit tak celý tým. Poslední rok je na ukrajinském hráči vidět výrazná nervozita, jednoduše se rozzlobí. Své o tom ví například Viktor „sdy“ Orudzhev. U nejnovější sestavy Natus Vincere k tomu stačily jen dva zápasy.

Mezinárodní skvadra NAVI se ukázala v zápase BLAST Fall Groups proti aktuálně nejlepšímu týmu světa - Heroic. Jen málokdo očekával, že by nový tým mohl ohrozit rozjetou dánskou mašinu. S1mple měl ale jiné očekávání. „Blbé chyby, blbé výsledky. Podle všeho potřebujeme víc času,“ napsala ukrajinská hvězda po prohraném špílu (9:16, 10:16).

Fanoušci snipera NAVI uklidňovali, někteří poukazovali na tón tweetu. „Očividně je tam nějaká hořkost vůči týmu,“ shodly se stovky fanoušků v diskuzi na Redditu. Ale nezůstalo jen u příspěvků na sociálních sítích.

Frustrace byla očividná i v samotném zápase, především během druhé mapy série. Prohraná kola nenesl s1mple vůbec dobře, několikrát se ještě během hry začal točit dokola a působil odevzdaně. Po zápase byl vidět na Ukrajinci jasný tilt.

Šlo přitom pouze o druhý zápas nové sestavy. Navíc proti vůbec nejlepšímu celku na světě. Těžší už to být nemůže. Na s1mpla se okamžitě snesla kritika diváků, kteří se zastávali ostatních hráčů NAVI a nechápali chování zkušeného borce. Dokáže se s1mple uklidnit a dostat se znovu na vrchol?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).