Přejít k hlavnímu obsahu

Úmorný grind ENTERPRISE. Po náročném pondělku je i dnes čekají dva turnaje

18. 7. 2023 | 10:34 Counter-Strike 2 Preview
Česká sestava ENTERPRISE esports má za sebou opravdu náročné pondělí. Tři BO3 zápasy zabraly okolo 9 hodin maximálního soustředění. Úterý ale nebude o mnoho pohodlnější.
manguss a MoriiSko
manguss a MoriiSko
Zdroj: ENTERPRISE esports

Nový týden nezačal pro ENTERPRISE vůbec dobře. O pondělním poledni je sice čekal zápas o výhru skupiny v European Pro League, první mapu zápasu proti SINNERS ale provázely technické potíže. Když ji EP prohráli, tak byli kvůli časovému presu donuceni druhou mapu vzdát, protože by neměli čas na otočení stavu.

Čekaly je totiž zápasy v kvalifikaci na CCT Central Europe Series 7. Jako první si dokázali poradit s běloruskou Nemigou, kvůli bitvě na tři mapy si ale moc neodpočinuli před zápasem o první místo ve skupině. Možná i proto večer nestačili na evropský mix GhoulsW. Stále však mají druhou šanci na přiblížení se postupu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ještě než se ale vrátí do boje o CCT, čeká na ENTERPRISE další český soupeř. Po třech pondělních BO3 si tak v úterý užijí opět minimálně čtyři nároční mapy, teoreticky až šest. O druhé postupové místo ze skupiny D European Pro League se utkají s Dynamem Eclot, které je po posunu do TOP 50 hladové po úspěchu.

V rozhodujícím duelu uzavřené kvalifikace CCT Central Europe Series 7 pak ENTERPRISE vyzvou lepšího z dvojice IKLA, Nemiga. Mezi zápasy EUPL a CCT zase mnoho času nebude, EP myslí letní grind a přípravu na druhou polovinu roku opravdu vážně. Případné výhry by je mohly vrátit do nejlepší světové stovky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.