Přejít k hlavnímu obsahu

Čeká nás perné léto. Do dalšího Major turnaje odpočítáváme hodiny

18. 7. 2023 | 18:19 Fortnite Turnaj
FNCS je opět tady! Boje o postup do Fortnite Champion Series Global Championship startují ve čtvrtek, nejlepší dvojice světa si opět zahrají o prize money ve výši 10 000 000 dolarů.
FNCS Major 3
FNCS Major 3
Zdroj: Epic Games

Než se FNCS sezóna dočká svého vrcholu na konci roku v rámci Global Championship v Kodani, musí dvojice prokázat své schopnosti na Majorech, aby si zajistily postup do finále. Třetí Major začne ve čtvrtek 20. července a skončí 13. srpna velkým finále. Přesný harmonogram pro evropský region je následující:

  • 1. týden: 20. až 22. července (3 kola)
  • 2. týden: 27. až 29. července (3 kola)
  • 3. týden: 3. až 5. srpna (3 kola)
  • Grandfinále: 12. a 13. srpna (2 dny soutěže)
Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V každé soutěžní sekci „Weekly Cup“ FNCS Major 3 postoupí 200 dvojic s nejvíce body do 2. kola daného týdne. Po jeho skončení postoupí 50 dvojic s nejvyšším počtem bodů do týdenního finále. Regionální finále FNCS Major 3 potrvá dva soutěžní dny, v každém se bude hrát šest zápasů, celkem tedy dvanáct.

Dvojice s nejvyšším počtem bodů si odnesou podíl z celkové odměny 2 001 200 dolarů. Deset nejlepších dvojic z evropského regionu se navíc automaticky kvalifikuje na FNCS Global Championship 2023.

Abyste se mohli zúčastnit Majoru, musíte vy a váš spoluhráč v této sezóně dosáhnout minimálně platinové divize. Také vám musí být alespoň 13 let a musíte mít pro svůj účet Epic Games povolenou dvoufaktorovou autentizaci. Všechny podrobnosti FNCS Majoru 3 najdete v oficiálních pravidlech turnaje. Hodně štěstí!

Štítky: FNCS, FNCS Major
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.