Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně kýžená změna. Majory v CS2 budou mít upravené datum

19. 7. 2023 | 19:02 Counter-Strike 2 Zajímavost
Valve představuje novinku v rámci organizování Major turnajů. Zlatý hřeb celé sezóny bude nově vždy až na jejím úplném konci, po kterém bude následovat hráčská přestávka. Realizuje se tak formát, po kterém hráči roky volají.
BLAST
BLAST
Zdroj: BLAST

Nový herní titul Counter-Strike 2 ještě stále není oficiálně venku, aktualizace ale jednou na plné obrátky. Vedle menších updatů, které řeší nejrůznější chyby a představují nové mapy, se Valve rozhodlo udělat rovněž zásadní úpravu ohledně Major turnajů. Tato změna byla širokou veřejností žádaná již dlouhá léta a kromě samotné komunity po ní volali rovněž samotní hráči, trenéři či dokonce organizace.

Změna se týká dat pro všechny nadcházející Majory od roku 2025. Ty budou nově na plánu vždy až na úplném konci sezóny, po kterém bude následovat letní či zimní přestávka. Je tedy jisté, že počet Majorů zůstane stále na dvou za rok.

Společně s touto novinkou zaslalo Valve turnajovým organizátorům nabídku na organizování jednotlivých Majorů. V ní mimo jiné zmiňují, že upřednostňují destinace, kde už v minulosti organizátoři úspěšný turnaj uspořádali. V potaz je například také potřeba brát časové pásmo největší fanouškovské základny a hlavní vysílací časy.

Kdy se Majory uskuteční?

2025 - 9. - 22. června / 1. - 14. prosince
2026 - 8. - 21. června / 30. listopadu - 13. prosince

Zdroj: HLTV.org
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.