Přejít k hlavnímu obsahu

Chtěl vidět turnaj, tak objel zeměkouli. Autem ujel 11 500 kilometrů za 20 dní

20. 7. 2023 | 17:25 Apex Legends Příběh
Wenije „Vita“ Shi je obrovským fanouškem Apex Legends. Byl natolik odhodlaný navštívit turnaj ve své oblíbené videohře, že kvůli němu ujel přes 11 tisíc kilometrů ze Šanghaje až do Londýna. Autem jel neuvěřitelných 20 dní v kuse, dokud nedorazil do cílové destinace. Největší problém mu kvůli jazykové bariéře dělalo sehnání pojištění na auto jednotlivých zemích.
Wenjie Shi, fanoušek hry Apex Legends
Wenjie Shi, fanoušek hry Apex Legends
Zdroj: @PlayApexEsports

Cestování na sportovní utkání je celosvětovou fanouškovskou záležitostí. Tento trend, cestování za svými oblíbenými kluby, už se pomalu dostává také do světa esportu. V červenci se jeden milovník hry Apex Legends vydal na cestu přes celý svět, aby mohl osobně zavítat na profesionální turnaj v Anglii.

Wenije Shi se ze své rodné Šanghaje vydal až do Londýna, kde se konalo play-off světové soutěže Apex Legends Global Series. Tuto cestu „Vita“ absolvoval autem, kterým za necelých 20 dní urazil neuvěřitelných 11 500 kilometrů. Jeho vozidla s motivem hry Apex Legends kolemjdoucí nemohli přehlédnout, nejen hráči.

Jeho příběhu si na ostrovech okamžitě všimli. V jednom rozhovoru Vita popsal, jaké překážky musel překonat. Dle jeho vlastních slov ale výlet stál rozhodně za to. „Když jsme například překračovali hranice ve Finsku, celník se s námi zakecal, protože prý také hraje Apex Legends,“ nakousl jeden ze zajímavých příběhů.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

„K cestě do Anglie mě přimělo několik důvodů. Aktuální roční období je nejvhodnějším obdobím pro cestu do Evropy, právě teď je možné v Evropě pozorovat ty nejkrásnější scenérie,“ sdělil místnímu hernímu webu superfanoušek s přezdívkou Vita. „Cestou autem jsem mohl objevovat nepoznané. Při projíždění každou zemí jsme se setkávali s různými problémy, jako jsou měny, jazyky... Ale já miluji výzvy! Všechny potíže, se kterými jsme se na cestách setkali, pro nás představovaly výzvy. Čelili jsme dvěma obzvlášť těžkým,“ rozpovídal se čínský hráč.

„První byla ve Střední Asii – mnoho z těchto zemí, jako například Kazachstán, nemá zvlášť dobré silnice. Během cesty bylo strašně snadné poškodit naše auto. Jednou se nám poškodila kola a kvůli jazykové bariéře jsme nemohli najít servis, ve kterém by nám auto opravili a sehnali náhradní díly. Dalším velkým problémem bylo pojištění auta ve Velké Británii. V dnešní době jezdí po britských silnicích jen velmi málo čínských aut. Když jsme byli v Německu, trvalo mi tři čtyři dny, než jsem našel pojišťovnu, která by s námi pojištění uzavřela,“ popsal v rozhovoru Vita.

Štítky: Apex Legends