Přejít k hlavnímu obsahu

LCS zažívá šok! Jeden z top favoritů předčasně skončil

21. 7. 2023 | 14:45 League of Legends Gaming
Americká scéna League of Legends zažívá obrovský šok poté, co z letního splitu vypadl jeden z největších favoritů na celkové vítězství. Tým FlyQuest měl úžasný vstup do letošní sezóny a měl jasný cíl - vládnout. Postupně se ale sen rozplynul, forma postupně upadávala. Výsledkem je deváté místo a předčasný konec roku.
Tým FlyQuest vypadl z letního splitu LCS
Tým FlyQuest vypadl z letního splitu LCS
Zdroj: Twitter.com

FlyQuest prožili dvojité zklamání. Nejen, že vypadli z letního splitu LCS. Svým devátém místem zároveň přišli o šanci na postup na letošní Worlds. FQ vypadli po výhře 100 Thieves nad NRG, přestože do konce základní části zbývá ještě odehrát jeden zápas. 100T i Dignitas drží nad týmem FlyQuest vzájemné skóre 2:0, které při shodném počtu bodů rozhoduje.

Jde o jedno z největších překvapení posledních let. FlyQuest si dokázali vybudovat opravdu našlapanou sestavu známých hráčů. Ta byla během jarního splitu považována za nejlepší v League of Legends. Nakonec přišel totální propadák.

Tým byl ze začátku neporažen, zaváhání se objevilo až v play-off proti Golden Guardians, kteří nakonec skončili na druhém místě. V půlce sezony udělali v týmu FlyQuest velkou změnu, když podepsali veterána Vulcana. Očekávalo se zlepšení, které ale za celý summer split nepřišlo.

Objevily se problémy v týmu. Těžko se nám bojovalo, bylo to nejspíše způsobeno kvůli problémům s komunikací a nedostatkem souhry. Sezóna pro nás tímto končí,“ sdělil místnímu esportovému webu člen týmu Spica. S největší pravděpodobností se sestava FQ změní.