Přejít k hlavnímu obsahu

Dají SINNERS zapomenout na včerejší prohru? Hrají o udržení v EU Pro League

22. 7. 2023 | 09:36 Counter-Strike 2 Preview
SINNERS mají po pátku smíšené pocity. Ve dvou různých soutěžích získali jednu výhru a utržili jednu porážku, pravděpodobně by ale výsledky vyměnili. V European Pro League totiž spadli do pavouka poražených a pokud si chtějí zahrát o titul, nesmějí už znovu zaváhat.
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport CS:GO Bratislava
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

V pátek dopoledne se v 1. kole play-off utkali hříšníci s nejvýše nasazeným týmem European Pro League. Polská smečka Anonymo nedokázala zlomit českého soupeře na jeho mapě Overpass, kde zářil Sebastian „beastik“ Daňo, ale Nuke a Vertigo už zvládla. Přiblížila se tak bojům o titul, SINNERS naopak spadli do LB.

Náladu si trojnásobní mistři ČR zlepšili večer, kdy je čekal druhý zápas v CCT North Europe Series 6. Tady si s polským oponentem poradit dokázali, los kogutos porazili 2:0 a s bilancí 2-0 jsou jediný krůček od postupu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Nyní už se ale musí jejich pozornost opět obrátit k EUPL. A možná vás nepřekvapí, že je opět čeká soupeř z Polska. Tentokrát se SINNERS postaví týmu ThunderFlash, aktuální polské čtverce podle HLTV žebříčku. I když oba týmy dělí jen 16 pozic, český celek by měl být za jasného favorita. Duel proběhne dnes od 12:30.

Odpočinek na hříšníky nečeká ani v neděli. Konečně však alespoň potkají soupeře odjinud. O bezchybný postup do play-off šestého turnaje CCT North Europe vyzvou sestavu ARCRED. Nepříliš známé jméno na evropské mapě je jednou z nejnovějších komet CIS scény, v současnosti už jde o 60. nejlepší tým světa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.