Přejít k hlavnímu obsahu

CS 2 Major v příštím roce zavítá poprvé v historii do Číny! Kdo jej uspořádá?

22. 7. 2023 | 19:25 Counter-Strike 2 Spekulace
Valve nedávno otevřelo výběrové řízení na pořádání Counter-Striku Majorů v letech 2025 a 2026. V ten moment už to tak působilo, že organizátor druhého šampionátu pro příští rok už je zvolený. Nejnovější spekulace tomu nasvědčuje, a půjde o skutečný historický zápis.
PGL Major Antwerp 2022
PGL Major Antwerp 2022
Zdroj: HLTV.org

Nové éra Counter-Striku začne v Kodani, kde společnost PGL uspořádá vůbec první světový šampionát v CS 2. Termíny i další detaily jsou již známé, pro hráče jde o to nejdůležitější vodítko, kdy nová hra zhruba přijde.

Valve se i v Counter-Striku 2 bude držet modelu dvou Major turnajů v každém roce. Díky zdrojům HLTV.org a Dust2.com.br nyní víme, kde by se měl druhý Major v roce 2024 uskutečnit. Na druhém konci světa.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Organizátorem druhého CS 2 Majoru se stane společnost Perfect World. A to znamená, že poprvé v historii zavítá turnaj nejvyšší úrovně do Číny. Po patnácti turnajích v Evropě a čtyřech v zámoří jde o velkou novinku.

Poslední Tier 1 soutěž v Číně proběhla ještě před pandemií koronaviru, konkrétně IEM v Pekingu. Major je ale úplně někde jinde. S organizací Perfect Worldu pomůže PGL, které tak bude u obou turnajů v příštím roce.

Termínově je druhý Major naplánovaný na první polovinu prosince. Půjde tak o krásné zakončení úvodní sezóny v dalším pokračování ikonické herní série. RMR kvalifikace se uskuteční na přelomu října a listopadu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.