Přejít k hlavnímu obsahu

Elon Musk zabil Twitter. Uživatelé si musí zvykat i na nové logo

24. 7. 2023 | 20:40 Reportáž
Dlouho se o tom spekulovalo, často se na to naráželo. Ale až teď je to oficiální. Elon Musk je zkázou Twitteru. Ovšem ne takovou, jakou se čekalo. Nejde o to, že by platformu začalo využívat méně uživatelů a nikdo by se o ni nezajímal. Samotný název Twitter i legendární logo ale bude co nevidět pryč. První změny jsou vidět už na hlavní stránce populární sociální sítě.
Twitter vs. X
Twitter vs. X
Zdroj: Twitter, X

Překvapivou novinku oznámil Elon Musk, vlastník Twitteru, během pondělí. „Brzy se rozloučíme s brandem Twitteru a postupně i se všemi ptáčky,“ napsal Musk na svém Twitter profilu. A vzápětí dodal: „Pokud bude dnes večer zveřejněno dostatečně dobré logo X, zítra budeme spouštět celosvětově.“ 

PLAYzone můžeš sledovat na Twitteru i na X.com!

Postupně odtajňoval Elon Musk další detaily, mimo jiné jak se bude sociální síť nově jmenovat a jaké přesně bude vypadat její logo. To už se objevuje i na samotné sociální síti v levém horním rohu a během načítání. A jak odhalil vlastník Twitteru, logo X se objevilo i na sídle společnosti.

X.com by ale mělo změnit více než jen název a logo. Budoucnost přiblížila Linda Yaccarino, výkonná ředitelka společnosti X Corp., jejíž součástí je Twitter. „X je budoucností neomezené interaktivity - se zaměřením na audio, video, zasílání zpráv, platby a bankovnictví - vytvářející globální trh pro myšlenky, zboží, služby a příležitosti. X poháněný umělou inteligencí nás všechny propojí způsobem, který si teprve začínáme představovat,“ prohlásila Yaccarino.

Informace se setkala se smíšenými reakcemi. Většina uživatelů Twitteru žádá jediné - jednoduchost. Právě to je podle nich to, co dlouhé roky Twitter zdobí. A tweet výkonné ředitelky uživatele znejistil.

Písmeno „X“ bylo v posledních dekádách téměř na všem, co Musk světu přinesl. X.com byl původní název pro Paypal, je i v součástí jeho společnosti SpaceX. Vrcholem je jméno Muskova potomka: X Æ A-12. Z Twitteru, potažmo X.com, chce 52letý podnikatel udělat „X, aplikaci pro všechno“.

Štítky: twitter, Elon Musk, X.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).