Přejít k hlavnímu obsahu

50 killů za 43 kol! MATYS ničí Evropu, jak dlouho jej Sampi ještě udrží?

24. 7. 2023 | 15:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Statistiky často nemusí přesně popsat vliv hráče na výkon týmu, v případě Sampi.Tipsport je to ale zcela jednoznačné. Nemít Matúše „MATYS“ Šimka, nejsou ani zdaleka tam, kde jsou dnes. 21letý rifler proti Aurora YB předvedl one man show a doslova zdemoloval ruského soupeře.
Matúš „MATYS“ Šimko na Tipsport CS:GO Bratislava
Matúš „MATYS“ Šimko na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Větší hvězdu v česko-slovenském rybníčku v současnosti najdete. Po Matúši „MATYS“ Šimkovi už nějaký čas pokukují zahraniční skauti, a není divu, jeho performance připomíná časy dominance Adama „NEOFRAG“ Zouhara. Také on neodešel za první evropskou nabídkou a počkal si na tu správnou. I to může být případ Šimka, který chce nejprve dokázat velké věci s domácím týmem, než na delší čas uteče do světa.

Za posledních 50 map se slovenský rifler jen šestkrát dostal do záporných čísel respektovaného HLTV ratingu, ve všech ostatních případech u něj svítí zelená barva. Úspěšné měsíce Sampi.Tipsport samozřejmě nestojí jen na jeho přínosu pro hru, v mnoha případech je to ale on, kdo svůj tým v klíčových momentech nese na ramenou. Spoluhráči mu dávají prostor a on se jim odvděčuje. Je hvězdou v každém slova smyslu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Po angažmá v BRUTE a ENTERPRISE se zdá, že Sampi.Tipsport by měla být jeho poslední lokální destinací. Se Sampi už vyšplhal do nejlepší světové padesátky, kde se jako nejlépe postavený CZ/SK tým drží od konce června. Prorazit ale chce nejen ve světě, ve sbírce mu zatím chybí ty největší domácí tituly. Letošní finále Tipsport MČR CS:GO by mohlo být zakončením jedné éry, jeho výkonů bychom si o to více měli vážit.

Poslední obětí jeho hvězdných výkonů je mladá ruská sestava Aurora YB. Po dvou prohrách měli Sampi v turnaji CCT North Europe Series 6 nůž na krku, právě MATYS ale celé představení strhl na sebe. První mapa 16:6, MATYS 29-8. Druhá mapa 16:5, MATYS 21-10. Celkový HLTV rating 2.04, o hráči zápasu nemůže být pochyb. Slovenská pětice nyní čeká na rozhodujícího soupeře, se kterým si ve středu zahraje o postup.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.