Přejít k hlavnímu obsahu

Startujeme! Jaké zápasy nabídne první den velkolepého turnaje IEM Cologne?

26. 7. 2023 | 14:07 Counter-Strike 2 Preview
Německo se brzy ponoří do esportového šílenství. Kolín nad Rýnem hostí další ročník turnaje Intel Extreme Masters, který vyvrcholí před zaplněnou Lanxess Arenou. Kdo pozvedne nad hlavu trofej a odnese si milionovou odměnu? To se dozvíš i na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Zdroj: ESL

IEM Cologne 2023 začne ve středu 26. července svou play-in fází, kde se šestnáct týmů utká o postup do hlavní části. Hrát se bude systémem dvojité eliminace, první kolo jako BO1, zbytek už na dvě vítězné mapy.

Už v předkole se ukáží tři týmy z nejlepší světové desítky, dva z nich jsou dokonce ve stejné části pavouka. Team Liquid po stěhování do Evropy vyzvou Astralis a Apeks s Martinem „STYKO“ Stykem se postaví sestavě BIG. I když poražené celky budou mít ještě druhou šanci, tohle kvarteto ukazuje náročnost turnaje.

Třetím TOP 10 týmem jsou Ninjas in Pyjamas, kteří předvedli výborné výkony ve skupinách BLAST Premier. Těm bude na úvod čelit Adam „NEOFRAG“ Zouhar v novém drese Into the Breach. Druhou dvojici této části pavouka tvoří MOUZ s Davidem „frozen“ Čerňanský, na něž čekají nevyzpytatelní The MongolZ.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Tím ale výčet elitních celků zdaleka nekončí. Favorizovaná bude také FURIA, která v létě přivítala brazilskou ikonu Gabriela „FalleN“ Toleda. V prvním duelu se postaví australským outsiderům z Grayhound. V jedné části bracketu může dojít k pikantnímu střetnutí s Imperial, jenž ale čeká další silná sestava Monte.

Poslední čtvrtina pavouka je možná nejvyrovnanější. Obměněná pětice fnatic s novým in-game leaderem i sniperem vyzve Complexity s hvězdným Jonathanem „EliGE“ Jablonowskim, OG se pak se zbrusu novou sestavou budou snažit vykročit do turnaje správnou nohou proti 9INE. Ti jako jedni z mála v létě neměnili.

Předkolo IEM Cologne 2023
 Evropa MOUZ vs.  Mongolsko The MongolZ
 Evropa Into the Breach vs.  Evropa NIP
 Evropa fnatic vs.  Spojené státy americké Complexity
 Evropa OG vs.  Polsko 9INE
 Evropa Apeks vs.  Německo BIG
 Dánsko Astralis vs.  Evropa Team Liquid
 Ukrajina Monte vs.  Brazílie Imperial
 Austrálie Grayhound vs.  Brazílie FURIA

Skutečné těžké váhy už ale samozřejmě čekají v hlavní části soutěže. V „Katedrále Counter-Striku“ nebudou chybět Heroic, Team VitalityNatus Vincere, G2 Esports nebo obhájci titulu FaZe Clan, jejichž dva členové jsou jedinými dvěma hráči, kteří nechyběli na ani jednom ročníku. Premiéru si dále zažije nová supersilná sestava Cloud9, jistota v podobě ENCE a velká neznámá alias GamerLegion bez svých hvězd.

Jeden z nejoblíbenějších turnajů celého roku budeme po celou dobu konání přenášet živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Vysílání započne prvními koly play-in části s primárním zaměřením na české a slovenské reprezentanty. Play-off v napěchované Lanxess Aréně už samozřejmě bude v našem repertoáru kompletně celé. Ve hře je rovný 1 milion dolarů, tak si nenech ujít skoro dvoutýdenní boje na oficiálním CZ/SK streamu.

A pokud chceš vyhrát sluchátka Logitech G PRO X 2 nebo G PRO X Superlight, tak kdykoliv během turnaje napiš do chatu výherní slovo #logitech a počkej si na nedělní grandfinále, kdy šťastlivce z chatu vylosujeme.

IEM Cologne 2023
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.