Přejít k hlavnímu obsahu

AI verze streamera xQc má tisíce sledujících. Je mu lépe rozumět, tvrdí fanoušci

25. 7. 2023 | 20:03 Twitch
Umělá inteligence, která na sebe vzala podobu populárního streamera xQc, si rychle získala tisíce sledujících. Umí odpovídat na dotazy z chatu a dokonce používá webkameru. Fanoušci navíc říkají, že této verzi je mnohem lépe rozumět, než reálnému streamerovi.
Umělá inteligence napodobila streamera xQc
Umělá inteligence napodobila streamera xQc
Zdroj: Twitter.com

Jeden z nejsledovanějších streamerů xQc je mimo jiné známý tím, že mu občas není úplně rozumět. Mluví příliš rychle a nejednou se během řeči zadrhne. Tento fakt před nějakou dobou dokonce i sám přiznal. Pro diváky, kteří by s tímto měli nějaký problém a nestíhají ho sledovat, existuje verze umělé inteligence v podobě zmíněného streamera xQc, kterému je rozumět možná o něco lépe.

Stream umělé inteligence sleduje v průměru kolem 1 200 diváků. AI xQc má funkční webkameru a fanouškům odpovídá na dotazy z chatu. Klip výše, který ukazuje speciální verzi populárního streamera, se stal na Twitteru virálním a fanoušci si po zhlédnutí tohoto klipu začali všímat například toho, že je mu mnohem lépe rozumět.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Proč je mu mnohem lépe rozumět? Hele lidi, taky mu rozumíte více, než reálnému xQc? Začíná to vypadat, jako by AI bralo práci už i streamerům,“ vyjadřuje se komunita u klipu sdíleného na Twitteru. Sám xQc přiznal, že když někdy sleduje zpětně své streamy, dělá mu problém porozumět jeho vlastním slovům.