Přejít k hlavnímu obsahu

Nový Entropiq už v sobotu čeká premiéra proti Sampi. Jaké hráče ale nasadí?

26. 7. 2023 | 12:52 Counter-Strike 2 Spekulace
Týdny čekaní jsou zřejmě u konce. Entropiq přijali pozvánku do prvního turnaje Thunderpick World Championship, což znamená, že jeho novou, ale teoreticky ještě ne nutně finální sestavu uvidíme poprvé v akci již tuto sobotu. Půjde navíc o pikantní střetnutí se slovenským týmem.
Kdo doplní forsyyho?
Kdo doplní forsyyho?
Zdroj: Entropiq

Už skoro tři týdny uplynuly od překvapivého přestupu Davida „forsyy“ Bílého do Entropiqu. Žádné další následovníky ale zatím nemá, minimálně ne tedy oficiálně. Práce na sestavě ale možná budou brzy u konce.

Úniky informací totiž čím dál častěji mluví o stejných či podobných jménech. A jelikož Entropiq čeká premiéra již tuto sobotu, dají se očekávat další oznámení minimálně některých dalších součástí týmu.

Samozřejmě ale nejde vyloučit ani scénář, že by česká organizace provizorně nasadila testovanou sestavu, jejíž finální podoba ještě může být mírně odlišná. Vzhledem k přijetí pozvánky ale jistě bude chtít uspět.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Nejčastěji se po boku forsyyho od samého začátku skloňuje jméno Tiziana „tiziaN“ Feldbuscha. Německý hráč po 4,5 letech definitivně opustil BIG a je připraven poprvé v kariéře odejít za hranice. Z mezinárodní scény ale má díky poslednímu působišti zkušeností na rozdávání a rád by je využil v roli kapitána.

Jednou z individuálních opor by měl být Luka „c0llins“ Živanović, který se na tréninkovém serveru objevuje v podstatě celý červenec. Ostatní jména se ale v průběhu času změnila. Nejnovější informace hovoří o Blagoi „oxygeN“ Dimitrovovi a Maxi „Marix“ Kugenerovi, který už na jaře vypomáhal Entropiq Future. Trenérem by se měl stát Niclas „enkay J“ Krumhorn, trenér s minulostí v MOUZ, G2 Esports, Sprout a naposledy BIG.

Celá pětice se jeví jako další projekt, který sází na spojení zkušených borců ze známých organizací a mladých talentů, jenž táhli regionální celky a čekali na svou šanci. S předstihem ale jen těžko hodnotit, jestli tohle můžou být ti správní koně pro postup na Major. Vzpomeňte si ale na cestu nenápadných GamerLegion.

Ukázky se dočkáme v sobotu od 16:00, kdy se nespecifikovaná sestava Entropiqu postaví slovenské pětici Sampi.Tipsport, aktuálně 42. nejlepšímu týmu světa. Plány EIQ pro lokální scény jsou zatím neznámé.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.