Přejít k hlavnímu obsahu

Černý den na IEM Cologne. NEOFRAG se loučí už v předkole, STYKO těsně prohrál s Astralis

27. 7. 2023 | 17:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý den předkola IEM Cologne nebyl pro české a slovenské barvy vůbec ideální. Ve spodním pavouku se nejdříve s turnajem bez jediné vyhrané mapy rozloučil Adam „NEOFRAG“ Zouhar, o chvíli později pak na včerejší postup Davida „frozen“ Čerňanského nedokázal navázat Martin „STYKO“ Styk. Apeks tak v pátek čeká souboj o všechno.
Martin "STYKO" Styk
Martin "STYKO" Styk
Zdroj: ESL

Into the Breach se po včerejší dominanci od NIP utkali s papírově hratelnějším celkem TheMongolz. Ti už ale ukázali drápky proti MOUZ, které málem položili do kolen, a dnes jim jejich dravost náramně vyšla.

ITB v zápase neměli šanci. Na obou mapách se zmohli pouze na osm kol a jednoznačně prohráli. Adam „NEOFRAG“ Zouhar se tak s turnajem loučí hned po dvou zápasech. K týmu se ale přidal teprve před dvěma týdny, týmová komunikace a strategie se tedy bude v ideálním scénáři jen a jen zlepšovat.

Martin „STYKO“ Styk vyzval v přímém souboji o postup do hlavní části Astralis. Dánové začali lépe, když po silné obraně vyhráli Overpass 16:10. Seveřané se však vzchopili a po drtivých útocích na Anubisu vybojovali třetí mapu.

Ancient se přeléval ze strany na stranu, rozhodnout muselo až prodloužení. Z něj se nakonec po koncentrovanějším výkonu radovali Astralis a Apeks tak musí do spodního pavouku. Tam již v pátek od šestnácti hodin vyzvou vítěze souboje OG a Complexity. Vítěz půjde dál, poražený se rozloučí.

Nezapomeň, že po celou dobu turnaje můžeš vybrané zápasy sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ. A pokud chceš při sledování vyhrát sluchátka Logitech G PRO X 2 nebo G PRO X Superlight, tak kdykoliv během turnaje napiš do chatu slovíčko #logitech a počkej si na nedělní grandfinále, kdy šťastlivce z chatu vylosujeme.

CZ/SK vysílání IEM Cologne
CZ/SK vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.