Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba reborn?! Další pohyby na domácím trhu by mohly sjednotit vicemistry ČR

28. 7. 2023 | 12:45 Counter-Strike 2 Spekulace
O týmu UNiTY se v poslední době moc nemluvilo, v následujících týdnech a měsících se to ale zřejmě změní. Podle uniklých informací z tréninkového serveru se totiž chystají další změny v jeho sestavě, novými posilami by mohli být další bývalí reprezentanti eSuby včetně kouče.
eSuba na Tipsport MČR CS:GO 2022
eSuba na Tipsport MČR CS:GO 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Organizace UNiTY zažívá od svého vstupu na CS:GO scénu turbulentní časy. Prvotní složení se neujalo, ale vedení postupně přilákalo zajímavá jména, která postoupila do skupinové části Tipsport CS:GO Bratislava. Cesta ale bude pokračovat s dalšími novými tvářemi. Chystá se totiž posílení na druhou polovinu roku.

Součástí původní sestavy byl Dominik „NIO“ Maxian, krátce na to přišel Lukáš „luko“ Hrabčík a trojlístek bývalých hráčů eSuby následně doplnil Lukáš „Levi“ Bouřa. Jak ale naznačují nejnovější informace, tak to ani zdaleka nemusí být konečná. V kádru UNiTY dojde v létě minimálně k jedné změně a metodika bude opět stejná. Pod jednou střechou by se mohlo opět setkat pět členů sestavy loňských vicemistrů ČR z eSuby!

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V týmu už skončil Tomáš „NITRO“ Kočik a podle Twitter účtu @CzechSlovakCS se na tréninkovém serveru neobjevuje ani talentovaný Lukáš „luke“ Vánský. Jeden z nejnadějnějších mladých prospektů pro Counter-Strike 2 je však aktuálně na dovolené, čehož tým pouze využívá pro testování různých sestav. Zdroj z blízkosti organizace nám potvrdil, že je skutečně ve hře vícero variant a luke ještě nemusí být mimo hru.

Co je ale to nejzajímavější, tak s týmem trénovali Martin „Pechyn“ Pechoušek a Jakub „M1key“ Krausko, další dva úřadující vicemistři ČR. Kdyby měli oba do UNiTY přestoupit, tak by ke kompletnímu složení loňské eSuby chyběl už jen Dominik „blogg1s“ Janita – také mimochodem bez angažmá. Vedle pětice hráčů se navíc objevuje kouč Dominik „desty“ Černý. Nejde už sice o modrou krev, fanoušky by si tým ale určitě našel.

Pechyn i M1key naposledy reprezentovali ENTERPRISE, kde vydrželi pouhé čtyři měsíce a od poloviny června jsou na lavičce. Čas UNiTY aktuálně nijak netlačí a pro nalezení ideální sestavy stojí za to čekat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.