Přejít k hlavnímu obsahu

Neúspěšná premiéra Entropiqu. Radost z forsyyho návratu překazili Sampi

29. 7. 2023 | 20:50 Counter-Strike 2 Reportáž
První vystoupení nového Entropiqu vítězně nedopadlo. Po jedné mapě na každou stranu byla rozhodující část partie s Sampi.Tipsport zcela jednostranná. Stále však jde teprve o začátek.
Sampi.Tipsport vs. Entropiq
Sampi.Tipsport vs. Entropiq
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Když Entropiq obdrželi pozvánku do první série v rámci Thunderpick World Championship 2023, bylo jasné, že do soboty poznáme jejich novou sestavu. Přesně tak se den před zápasem i stalo. K Davidu „forsyy“ Bílému dorazil dlouholetý hráč BIG Tizian „tiziaN“ Feldbusch nebo talentovaný Max „Marix“ Kugener.

Premiérové představení bylo hodně speciální, protože se EIQ postavili týmu, se kterým minulá sestava prohrála svůj poslední zápas. Řeč je o Sampi.Tipsport, s nimiž padli i na LAN finále Tipsport CS:GO Bratislava. Nová pětice se ale chtěla hlavně dobře uvést, forsyy byl po 7 měsících půstu už hodně hladový.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Série začala na Overpassu, kde mají Sampi za poslední 3 měsíce neuvěřitelný winrate 92,3 %. Ze dvanácti případů prohráli jen jedinkrát a tuhle sérii si proti Entropiqu prodloužili. Ve velké formě se ukázal být Tomáš „fino“ Bebjak, který dal jednoznačně najevo, že se nebojí ani soubojů se silným sokem jako forsyy.

Český sniper se ale rozjel na Infernu a společně s Marixem táhli svůj tým k vyrovnání série. To se nakonec urodilo tím nejtěsnějším rozdílem. Rozhodnout tak musel Ancient, který byl v podání Sampi.Tipsport exhibicí. Matúš „MATYS“ Šimko a jeho kolegové byli k nezastavení, výhra 16:3 byla opravdu suverénní.

„Chyběl jsi mi na serveru, forsyy. Jsem rád, že jsi zpátky,“ vzkázala slovenská hvězda svému bývalému spoluhráči. „Díky, brácho. Těším se, až budeš dominovat na Tier 1 scéně a uděláš si jméno mezi nejlepšími. Protože je to jen otázka času,“ smekl mu poklonu o pět měsíců starší odstřelovač, který si konečně našel angažmá.

Dalším soupeřem Sampi.Tipsport bude sestava Let us cook. Příští týden se tak postaví dvěma bývalým hráčům ENTERPRISE či Januszi „Snax“ Pogorzelskimu, kteří překvapili 9 Pandas. Pokud zvládnou i tento duel, tak si vyslouží střetnutí s některým z pozvaných top týmů. Totéž platí o SINNERS, jenž narazí na SAW.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.