Přejít k hlavnímu obsahu

Medaile je blízko. Podaří se SINNERS poprvé v historii porazit tým SAW?

30. 7. 2023 | 14:59 Counter-Strike 2 Preview
SINNERS se v těchto dnech opravdu nenudí. Vedle dvou rozehraných je čeká start dvou dalších. Než se k nim ale v srpnu dostanou, tak je čeká čtvrtfinále CCT North Europe Series 6.
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Bratislava
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

V severoevropské odnoži Champion of Champions Tour už se dvakrát SINNERS dokázali dostat mezi osm nejlepších týmů. Po minulém selhání opět září a rádi by své maximum ještě povýšili. V cestě jim ale stojí neoblíbený soupeř. Doposud se SAW postavili čtyřikrát a ani v jednom případě nedokázali Portugalce skolit.

Další příležitost budou mít dnes od 17:00. Ve hře je postup do semifinále CCT North Europe Series 6. Už nyní jsou SINNERS ve vybrané společnosti, nikdo jiný se nenachází pod hranicí TOP 40. Každý další dílčí úspěch tak může být katapultem ve světovém žebříčku na příčky, které liberecká organizace dobře zná.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

SAW obdrželi přímou pozvánku do play-off a zatím se utkali jen s polskou sestavou los kogutos, s níž mají za poslední dobu bohaté zkušenosti i české a slovenské celky. Boj to byl vyrovnaný, žádný jednoznačný „přejezd“.  Hlavním tahounem Portugalců byl třicetiletý kapitán Christopher „MUTiRiS“ Fernandes.

Dlouhodobě nejvíce nebezpečná je však dravá mládež. SAW od svého vzniku postupně obměňují kádr nastupující generací portugalských talentů, pro všechny tři poslední akvizice shodně zavítali do tábora FTW. SINNERS mají sice se SAW neúspěšnou minulost, sestava je ale z většiny jiná než při posledním střetnutí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.