Přejít k hlavnímu obsahu

MOUZ tvrdě narazili na Vitality, ale ještě mají druhou šanci. Astralis zničili NIP

31. 7. 2023 | 15:38 Counter-Strike 2 Reportáž
První dva pondělní zápasy na IEM Cologne skončili jednoznačně. S turnajem se loučí osmý nejlepší tým světa, zatímco Major šampioni z Vitality si jako třetí tým zajistili play-off.
Ádám „torzsi“ Torzsás
Ádám „torzsi“ Torzsás
Zdroj: MOUZ

David „frozen“ Čerňanský v Kolíně nad Rýnem zatím předvádí neuvěřitelné výkony, neztratil se ani pro jednomu z hlavních kandidátů na titul. Další pozitiva by se na hře MOUZ ale hledala jen horkotěžko. Myšáci na vlastním map picku uhráli jen čtyři body a na tom soupeřově získali jen o jeden více. Zaslouženě tak padají do pavouka poražených. Frozen dosáhl hezkého HLTV ratingu 1.19, ale soupeř zářil mnohem více.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V úterý od 12:30 čeká MOUZ na cestě do Lanxess Areny soupeř z Dánska. Astralis po předchozí prohře nad G2 Esports potřebovali zvítězit nad Ninjas in Pyjamas, aby se v turnaji udrželi. Podle toho byl také zápas zcela v jejich režii, NIP se naopak vůbec nechytali a odlétají domů. Svůj zatím nejlepší výkon v novém dresu zaznamenal Johannes „b0RUP“ Borup, který v jízdě do druhého kola doplnil tradiční tahouny Astralis.

IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Foto: PLAYzone

Pondělní program bude pokračovat na dvou frontách. Od 16:00 se ve skupině B utkají Natus Vincere a OG o přežití, zatímco místenka ve vyřazovací části bude ve hře v duelu G2 proti FaZe Clanu. Tenhle zápas vám přineseme živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ, kde se můžete zapojit do nového Vodafone GIGA Kvízu! Večer poté přinese boje ve skupině A, ze kterých jsme si pro stream vybrali střetnutí Cloud9 proti Monte.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.