Přejít k hlavnímu obsahu

Ženské královny esportu. G2 Gozen už popáté ovládli nejdůležitější turnaj

1. 8. 2023 | 10:18 VALORANT Reportáž
VCT Game Changers zakončil své další dobrodružství a vyhlásil nové šampiony. V Evropě spíše staronové. Na trůn se totiž znovu usadil tým, který ovládl první letošní split. G2 Gozen ve složení Sestava Petra, mimi, Glance, roxi a sarah dokázaly, že jejich úspěch v minulosti nebyl náhodným výkyvem štěstí, ale skutečným výrazem jejich talentu, dovedností a odhodlání.
VALORANT sestava G2 Gozen
VALORANT sestava G2 Gozen
Zdroj: Twitter

G2 Gozen si vybojovaly si respekt na kompetitivní scéně již v minulém roce. S účastí na turnajích a pravidelným tréninkem se tento ženský tým vypracoval na špičku nejprve EMEA regionu a následně celého světa. Talentovaná sedmnáctiletá Mary si však dala kvůli studiu pauzu, takže se tým teprve sehrával.

Elitní sestava se v průběhu turnaje utkala s kompletní špičkou a už ve skupinách dvakrát prohrála. Po tuhých bojích a mnoha vypjatých momentech ale skrze vítěznou část pavouka dokázala jako první postoupit do finále. Soupeřem G2 Gozen byl překvapivě tým FUT Female, jenž prošel celým spodním pavoukem.

Na mapách Lotus a Haven byla vidět dokonalá synchronizace mezi hráčkami. Petra jako kapitánka ukázala vynikající vůdčí schopnosti a umožnila svým spoluhráčkám vyniknout. Mimi a Glance se postaraly o rozhodující eliminační fragy, zatímco roxi a sarah se postaraly o strategická a taktická rozhodnutí.

Na Pearlu ještě soupeřky dokázaly srovnat, ale Haven byl zcela jednoznačně v rukou G2 Gozen. Emoce nejen u hráček byly neuvěřitelné a „nová“ sestava ukázala, že jde skutečně o inspirativní dominantu dívčího Valorantu. Okruh Game Changers pokračuje v září, na konci listopadu pak vypukne světový šampionát.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.