Přejít k hlavnímu obsahu

Chci ukázat, že jsem jedním z nejlepších na světě, hlásí frozen po vyřazení z IEM

2. 8. 2023 | 14:47 Counter-Strike 2 Rozhovor
Největší slovenská hvězda zažívá po individuální stránce úžasné období. David „frozen“ Čerňanský je jednoznačným tahounem MOUZ, na IEM Cologne tomu nebylo jinak. Bohužel ale při premiéře nové sestavy nedokázali projít skupinou smrti, když nestačili na Vitality a Astralis. 17. nejlepší hráč světa za loňský rok se po vyřazení rozpovídal pro portál HLTV.org.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: ESL (s povolením)

Konec začal proti týmu Vitality, na který MOUZ nestačili rozdílem třídy. „Na první mapě jsme získali čtyři kola, ale neměl jsem pocit, že bychom neměli šanci. Některá jsme mohli proměnit, a pak by byla situace s penězi jiná a skóre by vypadalo jinak. Na druhé mapě to byl tak trochu stejný případ, kdybychom některá kola vyhráli, výsledek by vypadal jinak, ale stejně tak naše adaptace na Vitality nebyla nejlepší,“ vrátil se frozen k debaklu.

Cesta pavoukem poražených byla nad jejich síly a MOUZ padli proti týmu, který následně postoupil. „S Astralis jsme věděli, co nás čeká a jak budou hrát. Byli jsme připraveni, ale bohužel ne po psychické stránce. Bylo tam prostě mnoho diskutabilních rozhodnutí. Abych byl upřímný, jsem naštvaný i sám na sebe. Mohli jsme ten zápas na Nuke klidně vyhrát, jen jsem se dopustil několika pochybných rozhodnutí,“ řekl smutně frozen.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ve většině zápasů za poslední měsíce je slovenská hvězda na čele tabulky. Tady to ale nestačilo. „Řekněme, že prohrajeme a mně se bude dařit, tak se stejně nemůžu cítit dobře. Můžete mít spoustu killů, ale necítíte svůj vliv na hru, pokud těžce prohráváte jako proti Vitality. Tam si dokážu představit, že všechny ty killy asi neměly na hru vliv. Snažím se každé kolo zahrát co nejlépe, jako by to bylo moje poslední. To je moje mentalita,“ dodal slovenský hráč.

Jestli se už ale frozen vidí mezi nejlepšími riflery světa? „Možná trochu? Myslím, že se stále vyvíjím ve hráče vysokého kalibru a možná mám dobré statistiky. Věřím si, jen chci světu ukázat, že jsem schopný jím být,“ prozradil. „Já už jsem tady nějakou dobu, takže vím, jak se vypořádat s tlakem a podobnými věcmi. Ale jsem stále mladý, jsou situace, které jsou pro mě nepochybně nové. Pořád se učím,“ dodal ke své pozici zkušeného mladíka.

Frozenovy statistiky v roce 2023
Frozenovy statistiky v roce 2023
Foto: HLTV.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.