Přejít k hlavnímu obsahu

Nejnovější LoL patch: Yasuo a Yone dostávají buff, změny ovlivní i Arenu

2. 8. 2023 | 19:10 League of Legends Update hry
Do League of Legends dorazil patch 13.15. Vývojáři se v něm věnují především silným junglerům, kteří v posledních týdnech vládnou soloQ i profesionálním zápasům. Větší porce šampionů ale dostala buff, zlepšení se dočkali například Yasuo, Yone nebo Caitlyn. V patch notes nechybí ani novinky v novém herním módu - Arenách.
Yone a Yasuo se dočkali buffů
Yone a Yasuo se dočkali buffů
Zdroj: Riot Games

Nerfy

Několik šampionů v posledních aktualizacích vládne jungli. Riot Games se postupně snaží metu na jedné z nejdůležitějších pozic vyrovnat. I proto byli nerfnuti hned čtyři šampioni, kteří se mohou právě v jungli objevovat.

O něco hůř se bude hráčům hrát s Ivernem, Maokaiem, Sejuani a Shyvanou. Největší změny si připravili Riot Games pro hráče Iverna. Upraveno bylo W, E i ultimátní schopnost. Mimo jungle byli zasaženi Aatrox a Kai'Sa.

Buffy

O něco lepší by měla být hned sedmička postav. Highlightem patche je pro mnohé buff Yoneho a Yasua, dvou kontroverzních šampionů v League of Legends. Oba se dočkali lepších štítů.

Na botlane se povede lépe Caitlyn a Nami, na topu si pak polepší Camille a Gwen. Na midu by hráči mohli častěji vídat Taliyah.

Změny v posledním patchi
Změny v posledním patchi
: Riot Games

Další změny

Vývojáři se podívali na zub ještě čtyřem šampionům. U Rell byly především opraveny chyby, Annie, Heimerdinger a Yorick si pak musí zvykat na poupravené ultiny. Nejde však o výrazné změny, které by jasně změnily sílu daných postav.

Glacial Augment by měl být nově více využitelný pro non-tank supporty. Naopak pro tank supporty bude runa méně využitelná. Síly se tak vyrovnávají.

Arena

Do 2v2v2v2 módu přichází noví Soul Fighters: Evelynn, Gwen, Jhin, Shaco a Viego. Evelynn poskytne všem hráčům kamufláž, Gwen občas chrání hráče s nejmenším počtem životů svým W. Jhin použije svou ultinu, která střídavě střílí na každého hráče. Shaco neustále rozmisťuje své W po Areně a první hráč, který umře, se na určitou dobu stane Viegem.

Kompletní buffy a nerfy v nejnovějším módu najdeš zde.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).