Přejít k hlavnímu obsahu

Sezóny, žebříčky a nové ranky! Matchmaking v CS 2 bude skutečně přelomový

3. 8. 2023 | 11:15 Counter-Strike 2 Update hry
Nejnovější update beta verze Counter-Strike 2 do hry přinesla vylepšené verze map Ancient a Anubis. Kromě toho se ale v souborech objevily konkrétní zlepšováky matchmakingu!
Náhled na Premier matchmaking
Náhled na Premier matchmaking
Zdroj: Valve

Datamineři se dnes v noci opravdu činili. Aquarius jako první v souborech noční aktualizace objevil zmínku o sezónách Premier kompetitivním módu. Začínat se bude „Beta Season“ a následovat by měly Podzim 2023, Jaro 2024 a Podzim 2024. Rotace dvou sezón za jeden rok se tak zřejmě načasují spolu s Majory.

Valve slibovalo přepracovat systém matchmakingu a vypadá to, že se tak od základu skutečně stane. Hráči se po letech volání dočkají žebříčků, jak si kdo v dané sezóně vede. Statistiky rankingu ala HLTV se budou nacházet přímo ve hře, část hráčů by tak mohla přestat muset využívat služby třetích stran, jako FACEIT.

Namísto dosavadních hodností bude mít každý hráč svůj Rating na základě ELO systému. Jeho hodnota bude značit jednu ze sedmi úrovní vašeho ranku. Valve prozatím jen převzalo barvy vzácností předmětů, přes common a rare se můžete dostat až na legendary, ancient či unusual. Tady se ale čeká přejmenování.

Pokud by tohle všechno bylo vyladěno k dokonalosti, tak k definitivnímu upuštění od služeb jako FACEIT by stačil už jen špičkový anti-cheat. Valve i na boji s cheatery pracuje naplno a VACnet je každým dnem účinnější.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.