Přejít k hlavnímu obsahu

Událost roku je tady! Dokráčí si favorizovaní Fnatic pro historický Grand Slam?

5. 8. 2023 | 11:51 VALORANT Preview
Světový šampionát, známý jako Champions, představuje vrchol sezóny kompetitivního Valorantu. Nejlepší týmy z celého světa během roku bojovaly, aby si vybojovaly jedno ze šestnácti míst na největší události roku. Kdo se v v Los Angeles utká o titul mistrů světa?
VCT Champions 2023
VCT Champions 2023
Zdroj: Riot Games

Cesta na světový šampionát byla dlouhá a vyčerpávající. Mezinárodní ligy, globální události a regionální turnaje vedly na nejprestižnější akci okruhu VCT. Devět týmů se kvalifikovalo díky medailovému umístění ve svých ligách, čtyři týmy postoupily z Last Chance a tři týmy z Číny uspěly v domácích turnajích.

Jaký je formát?

Velkolepá soutěž začne skupinovou fází, ve které jsou týmy rozděleny do čtyř náhodných skupin. Kdo dvakrát vyhraje, ten postoupí do play-off. Vyvolená osmička bude následně umístěna do vyřazovacího pavouka ve formát Double Elimination, na konci kterého poznáme 26. srpna nové mistry světa.

Jasným favoritem jsou hráči Fnatic, kteří letos naprosto dominují. Konzistentní výkony jim umisťují na záda terč, a je jen na nich, jestli znovu potvrdí své kvality. V případě triumfu dosáhnou takzvaného „Grand Slamu“ a jako vítězové všech letošních turnajů by byli neodmyslitelnými vládci VALORANT Champions Tour.

Největší šance na sesazení favoritů se dává Paper Rex s hvězdným Iljou „something“ Petrovem, kteří ve VCT ještě neprohráli ani jeden zápas. Turnaj ale nebude jen o dvou týmech. Světový šampionát je plný talentovaných sestav ze všech koutů světa. Všichni jsou připraveni dokázat, že mohou usednout na trůn.

Fanoušci se mohou těšit na jedinečnou atmosféru nejen v Los Angeles, ale i přímo ve hře, kde se budou udělovat exkluzivní předměty. Champions bude nepochybně znamenat vrchol sezóny pro všechny fanoušky Valorantu, šampionát v esportovém fenoménu od Riot Games nabídne 16 hracích dní.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.