Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar řádil a SINNERS porazili semifinalisty posledního Majoru v čele se Stykem

6. 8. 2023 | 15:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Cesta SINNERS v play-off CCT Online Finals 2 pokračuje. Českou pětici nezastavil ani aktuálně devátý tým světa Apeks, za který nastupuje Martin „STYKO“ Styk. Semifinalisté posledního CS:GO Majoru v Paříži sice první mapu perfektně otočili, na Overpassu a Vertigu ale byla liberecká organizace lepší a dokráčela si pro vítězství a postup do třetího kola lower bracketu. Tam se utkají proti vítězi zápasu mezi Aurorou a Into The Breach.
SINNERS přehráli Apeks
SINNERS přehráli Apeks
Zdroj: PLAYzone

Začátek celé série vyšel lépe favorizovanému evropskému mixu. Apeks vyhráli první tři kola na Infernu, které si právě STYKO a spol. vybrali jako svou mapu. Z dalších dvanácti kol ale SINNERS vyhráli hned jedenáct a do druhé poloviny tak šli s vedením 11:4.

Teroristická strana českého celku ale byla ještě horší než ta, kterou předvedli Apeks. Co nevidět se mezinárodní mančaft dotáhl na SINNERS a následně dokončil obrat. 16:13, šlo se na Overpass.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

První polovina map picku SINNERS probíhala podobně jako ta na Infernu. Češi získali jen o jedno kolo méně, tentokrát však na teoreticky slabší T-side. Druhou půlku sice SINNERS nevyhráli, na zisk mapy to ale stačilo. Dvojice Max „SHOCK“ Kvapil a Tomáš „oskar“ Šťastný atakovala hranici třiceti killů a stála za vítězstvím 16:13.

Sniper SINNERS byl při chuti i na třetí mapě, jež byla ze začátku nejvyrovnanější. Někdy se dokonce oskar rozjel tak, že nedal šanci ani svým kolegům.

První halfu ještě Apeks vyhráli 8:7. Obranu na Ancientu ale měli SINNERS natrénovanou na jedničku. Celkem se v druhé polovině mapy hrálo dvanáct kol. Český tým jich vyhrál devět. Mapu zvládl poměrem 16:11, sérii 2:1.

Třetí kolo lower bracketu čeká SINNERS v pondělí. Soupeřem bude jeden z dvojice Into The Breach/Aurora.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).