Přejít k hlavnímu obsahu

České a slovenské týmy dobývají Evropu. Proč ale nevídáme v akci Dynamo Eclot?

7. 8. 2023 | 09:34 Counter-Strike 2 Preview
Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport a SINNERS zažívají hodně zajímavé období, kdy je na vysokých příčkách HLTV žebříčku dělí jen pár míst, a každý zápas tak má ještě větší náboj. Zatímco jsou ale Sampi aktuálně přihlášení do čtyř různých soutěží, DNE nikam. Proč tomu tak je?
Tomáš „oskar“ Šťastný a Guy „anarkez“ Trachtman
Tomáš „oskar“ Šťastný a Guy „anarkez“ Trachtman
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Velkou část Tier 3 turnajového okruhu zabírá Champion of Champions Tour. Ta se rozděluje do mnoha regionů, evropské týmy ale dostávají pozvánky do různých částí starého kontinentu, nezávisle na regionu. České a slovenské celky většinou vídáme v severoevropské a středoevropské soutěži, maximem je postup SINNERS do semifinále CCT Central Europe Series 6, ale i jiné týmy už několikrát dokráčeli do čtvrtfinále.

Jedním z nich je Dynamo Eclot, které koncem loňského roku prošlo mezi osm nejlepších celků i s loučícím se Lukášem „capseN“ Koláčným. Letos jsme ale pardubickou organizaci nemohli vidět v akci ani jednou. „Proč momentálně nehrajeme CCT turnaje? Začátkem roku jsme nějaké pozvánky odmítli, proto jsme si nějakou dobu mysleli, že to možná bude tím. Konkrétní odpověď jsme ale neobdrželi,“ komentuje CEO DNE Martin Novotný.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Organizátora celosvětové série jsme se pokusili kontaktovat, ale odpovědi se nedočkala ani naše redakce. „Jedinou indicií nám zatím je, že někteří partneři (sázkovky/ka) údajně nevypisují na naše zápasy kurzy,“ pokračuje Novotný. „Může to být způsobené kolísavou formou začátkem roku, nebo taky konkurenčním bojem. Aktuálně tento problém řešíme intenzivněji, abychom se znovu do těchto turnajů mohli zapojovat,“ zakončuje vyjádření.

Dynamo Eclot je aktuálně 41. nejlepším týmem světa, ale na HLTV.org nemá žádný chystaný turnaj. Oproti tomu Sampi.Tipsport mají před sebou jen v těchto dnech vystoupení ve čtyřech různých soutěžích. Kromě dvou CCT turnajů najdeme v plánu Pinnacle Cup V a první sérii v rámci Thunderpick World Championship.

Hodně aktivní jsou v posledních týdnech také SINNERS, kteří své konkurenty chtějí následovat do světové TOP 50. V ní aktuálně chybí jen o jedinou pozici. Změnit se to ale může už dnes večer. Pomoci k tomu může včerejší skalp Apeks (#9) a dnešní duel od 11:30 proti týmu Aurora. Sampi naopak v 18:30 vyzvou 9 Pandas.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.