Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS letí vzhůru! Opět jsou jedničkou, tři CZ/SK týmy najdeme v TOP 41

7. 8. 2023 | 20:52 Counter-Strike 2 Žebříček
SINNERS mají za sebou opravdu vydařený týden, ve kterém dokázali porazit i světovou devítku Apeks. Dnešní aktualizace je ale vysoce pozitivní pro celou česko-slovenskou scénu.
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Bratislava
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Za uplynulých sedm dní se hříšníkům podařilo vyhrát šest z osmi zápasů. Vedle Apeks uspěli proti SAW a dalším třem týmům, které útočí na TOP 30. Zákonitě tak musel přijít posun, na nějž fanoušci čekali dlouhé měsíce. Po necelém roce se SINNERS dostávají do světové čtyřicítky a mezi nejlepších třicet týmů Evropy.

Díky vysokému počtu skalpů za jediný týden zaznamenali trojnásobní mistři ČR posun rovnou o patnáct míst. Dokázali totiž zdvojnásobit svůj počet bodů a opět se stát česko-slovenskou jedničkou v HLTV žebříčku. Shodou okolností ve stejném večeru odhalil nový ranking i EPLAYER, kde jsou také znovu na čele.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Dynamo Eclot oproti tomu žádný zápas neodehráli, ale díky vyšším odpočtům u konkurence se poprvé v historii posunuli do TOP 40. Na 40. příčce ztrácejí na SINNERS čtyři body, na vysněnou třicítku by potřebovali svých 26 bodů rozšířit ještě o dvacet. Otázkou ale je, kde je vůbec v nejbližší době uvidíme hrát.

Podobně jako DNE zaznamenali své maximum také Sampi.Tipsport, jenž mají stejný počet bodů a nacházejí se o pozici níže. Na rozdíl od pardubické organizace ale naskočili do několika zápasů, z nichž dvakrát odešli vítězně. Tento týden ale budou mít mnohem akčnější, čekají je totiž čtyři turnaje najednou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.