Přejít k hlavnímu obsahu

Zápas roku vítězně neskončil. Sampi.Tipsport proti MOUZ táhl sAvana1

8. 8. 2023 | 19:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle nebyl žádný náraz do zdi, jak se mohlo očekávat. Sampi.Tipsport se ve střetnutí se světově proslulým týmem MOUZ sympaticky drželi na obou mapách. Povedený zápas zažil především Lukáš „sAvana1“ Lintner, který nejlépe stačil tempu hry. Sampi ale k výhře nedotáhl.
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport CS:GO Bratislava
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Maratonský den Sampi.Tipsport vůbec nevychází. Náročný program, který se mohl natáhnout až na devět oficiálních map za sebou, začal porážkou a nešťastným vypadnutím z CCT Central Europe Series 7. Všechny tři mapy proti ALTERNATE aTTaX byly vyrovnané, ani Matúš „MATYS“ Šimko s 1.46 ratingem ale své svěřence k postupu do play-off nedovedl. Na straně soupeře zářil především Fritz „slaxz-“ Dietrich.

Jako další ale následoval největší šlágr nejen tohoto dne, ale pro hráče Sampi možná i celého roku. V prvním turnaji Thunderpick World Championship totiž ukořistili dvě výhry a vysloužili si možnost vyzvat MOUZ, aktuální světovou desítku, která většinu času brázdí vody Tier 1 soutěží. Tentokrát ale přijali i tuto pozvánku.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Střetnutí nejlepšího slovenského týmu s nejúspěšnějším slovenským hráčem současnosti začalo na mapě Nuke. MOUZ se za útok do soupeře zakousli a hravě ovládli prvních osm kol. Skutečná demolice se ale nekonala. Sampi.Tipsport se vzchopili a ještě v první polovině dokázali snížit na rozdíl jediného bodu. Ve druhé polovině ale myšáci nenechali nic náhodě a za silnější CT stranu si pohlídali výhru 16:10.

Šlo se ale na volbu Sampi, což dávalo naději na možné srovnání série. Také ve druhém případě ale zaspali začátek, ale tentokrát se jim nedařilo stahovat ztrátu podle představ. První polovinu MOUZ vyhráli 11:4 a měli všechno pod kontrolou. Po změně stran to vypadalo, že se Sampi ještě nadechnou k zázraku, ale nic takového zkušenější soupeř nepovolil. Také Overpass skončil výsledkem 16:10 pro MOUZ.

Na straně německé organizace zářil David „frozen“ Čerňanský, který se v letošním roce pyšní vynikající formou. Spolu s Ádámem „torzsi“ Torzsásem a Dorianem „xertioN“ Bermanem utvářeli nezastavitelný trojzubec. Na straně Sampi.Tipsport měl svůj den především Lukáš „sAvana1“ Lintner, jenž se na Nuke vytáhl s povedeným 1v3 clutchem a obě mapy zakončil v kladných čísel. MATYSovi se naopak tolik nedařilo.

Dlouhý den ale pro slovenskou pětici ještě nekončí. Na závěr programu je ještě čeká vstup do prvního turnaje CCT East Europe, ve kterém je čeká nová dánská pětice Preasy. Připíší si dnes alespoň jednu výhru?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.