Přejít k hlavnímu obsahu

Baldur's Gate 3 v historické top 10 na Steamu. Vývojáři jsou v šoku

9. 8. 2023 | 19:37 Gaming
Dlouhých 23 let jsme čekali na pokračování legendární hry s názvem Baldur's Gate. To již první den po vydání trhá rekordy. V jednu chvíli totiž hru hrálo něco málo přes 700 000 gamerů a titul se tak dostal do první desítky v all-time žebříčku nejhranějších Steam her.
Baldur's Gate 3 trhá rekordy už první den od vydání
Baldur's Gate 3 trhá rekordy už první den od vydání
Zdroj: Steam.com

Na začátku srpna roku 2023 byla na trh uvedena hra Baldur's Gate 3 a ihned po vydání se těší obří popularitě. Díky 712 181 hráčům se zapsala do historické top 10 na Steamu, ze které vystrnadila Apex Legends s 624 000 současně hrajícími uživateli. 

Doufám, že jsme ve hře nenechali žádnou velkou chybu,“ vtipkuje ředitel společnosti Larian Swen Vincke. „Nechci se strachovat, ale tvorba chyb je určité riziko při rozsáhlých RPG hrách,“ dodal Larian. Faktem je, že aktuální maximum může být ještě překonáno. Například Elden Ring se osobního rekordu 953 000 hráčů dočkal až několik dní po releasu.

Tohle vůbec nebylo v plánu. Je to daleko od toho, co jsme plánovali a očekávali. Celý náš tým je velmi šťastný. Vidíme zde pouze usměvavé tváře, zároveň se však všichni soustředí, aby bylo všechno v naprostém pořádku. Na zprávy od hráčů, kteří mají problémy, se snažíme ihned reagovat,“ prohlásil Larian.

Larianův tým vytvořil tak dobré nástroje pro opravy chyb, že jsou jednotlivé problémy schopni vyřešit během chvilky. Jakmile však viděl tak vysoké číslo souběžně hrajících gamerů, vznikly jisté obavy o servery. Ty ale zatím nezklamaly a vývojáři se tak mohou soustředit na chyby, které hráči nahlašují.