Přejít k hlavnímu obsahu

ShowMaker v play-off končí. T1 s Fakerem ve zvláštní sérii vládli

9. 8. 2023 | 14:04 League of Legends Reportáž
Dplus KIA za sebou mají další zklamání. Po průměrné základní části prohrál mančaft narvaný hvězdami hned v prvním kole play-off LCK proti T1 1:3. Faker a spol. tak postupují do dalšího kola. Pokud prohrají, budou mít druhou šanci v lower bracketu.
Faker na MSI
Faker na MSI
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Není to tak dávno, co byly zápasy mezi T1 a Dplus KIA vrcholem světového League of Legends. Dva top týmy z korejské LCK vždy ukázaly parádní mače. Teď to ale bylo odlišné. Hodně chyb, horší makro a celkově zvláštní BO5 série.

T1 3:1 Dplus KIA

Během většiny série byl největší rozdíl v sérii na top lane. Výkonnostní propast se ukázala hned během první hry, kdy Choi „Zeus“ Woo-je přejel Kim „Canna“ Chang-donga. Zeusův Aatrox byl extrémně silný, kus práce ale odvedl i výborně hrající Ryu „Keria“ Min-seok a Alistarem.

Druhá hra už se T1 kromě early game tolik nepovedla. Minimální náskok byl rychle smazán, Kim „Canyon“ Geon-bu byl se svou Sejuani vždy ve správný čas na správném místě. Rozhodoval teamfight u Elder Draka, kdy Kim „Kellin“ Hyeong-gyu parádně odchytil nepřipraveného Lee „Gumayusi“ Min-hyeonga. Vyrovnáno, 1:1.

Dlouho vyrovnaný byl i třetí špíl. Dplus KIA si do 23. minuty drželi mírný náskok. Po druhém získaném Infernal Drakovi ale následoval jeden z rozhodujících teamfightů u Barona. Toho získali T1 a vývoj hry se rázem otočil. Late game T1 byla ohromně silná. Mid, bot i top krájeli soupeře. Pak už to šlo rychle. Infernal Soul, teamfight a vítězství.

DRX vypadli z play-off

Early game čtvrtého zápasu byla z celé série nejjednoznačnější. Dplus se dostali do slušného tempa, bot lane T1 byla bezmocná. V desáté minutě už Dplus KIA vedli o dva a půl tisíce goldů.

Prvním náznakem otočky T1 byl solo kill Zeuse na top lane. Canna neodhadl sílu soupeře a zbytečně zemřel. Zbytek mid game byl ale návratem ke staré dobré LCK. Ve 28. minutě bylo skóre zápasu 2-2. Třináct minut nikdo neumřel.

Znovu rozhodoval Baron. Tehdy se ukázala ohromná síla Aatroxe. Jako bonus k Nashorovi získali T1 čtyři killy a zápas byl v podstatě rozhodnutý. Zbytek hry už jel jasně podle not vicemistrů světa. Ve 36. minutě zničili T1 základnu Dplus KIA a radovali se z vítězství a postupu.

T1 teď čekají na výběr KT Rolster, kteří rozhodnou o svém dalším soupeři. Dplus KIA si počkají na regionální kvalifikaci, kde se porvou o postup na Worlds.

Play-off LCK
Play-off LCK
: LCK
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).