Přejít k hlavnímu obsahu

Trest za žvýkací tabák. Co ztratila legendární organizace?

10. 8. 2023 | 07:30 VALORANT Kauza
Valorant sekce organizace NAVI byla během světového šampionátu potrestána ztrátou oddechového času poté, co si jeden z hráčů dopřál žvýkací tabák přímo na stage. Dle pravidel je něco takového zakázané. Trest potvrdil sám trenér NAVI.
NAVI
NAVI
Zdroj: Twitter.com

Vskutku netradiční trest byl udělen mančaftu NAVI během světového šampionátu ve Valorantu. Viníkem byl legendární Kyrylo „ANGE1“ Karasov, jenž se proslavil především na poli Counter-Strike: Global Offensive. Užití žvýkacího tabáku stálo NAVI oddechový čas v první ze tří map důležité série. Trenér týmu NAVI Erik „d00mbr0s“ Sandgren trest potvrdil a uznal chybu svého svěřence.

Je to právě žvýkací tabák, který se stal především v Evropě obrovským trendem posledních let. Ve velkém množství užívají žvýkací tabák například fotbaloví hráči první anglické ligy, kteří si ho dopřávají na střídačce či při tréninku. A teď bylo možno jej vidět i v esportovém prostředí.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Pokud máš snus, jsi diskvalifikován. Je čas skoncovat se závislostí! Ode dnes budu bez tabáku,“ vtipkoval hráč s přezdívkou Sayf z týmu Liquid. „A co cigarety? Mám na zítra asi tři krabičky,“ odvětil mu hlavní trenér týmu NRG Chet „Chet“ Singh.

Tým NAVI na turnaji pokračuje, další utkání jej čeká 12. srpna proti Team Liquid nebo LOUD. Tento zápas rozhodne o tom, který tým bude tím posledním, kdo ze skupiny D postoupí do play-off.