Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes startujeme! Český borec jde do boje o světový titul a 44 milionů korun

11. 8. 2023 | 08:17 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Miloslav „PiXeL1K“ Feik stále i v dnešní době drží český prapor na světové scéně. V letošním roce si jej vybral americký tým Friendly Fire, se kterým se kvalifikoval na PUBG Global Series, jednu z největších soutěží roku a v následujících dnech si zahraje o pořádný balík peněz.
Miloslav „PiXeL1K“ Feik
Miloslav „PiXeL1K“ Feik
Zdroj: osobní archiv (s povolením)

Miloslav „PiXeL1K“ Feik se na mezinárodní scéně pohybuje čtvrtým rokem. Po evropských angažmá se rozhodl poprvé okusit zámořské vody a s americkým týmem Friendly Fire hned na prvním turnaji Atlantic Showdown ukázal parádní potenciál, když mezi světovou konkurencí ustříleli parádní 4. místo. Sestavu následně ještě posílil Paavo „PaG3“ Voutilainen, největší zabiják předloňského mistrovství světa.

FriendlyFire s hvězdnou posilou vzali útokem nejvyšší úroveň a na první pokus si vybojovali účast na světovém turnaji PUBG Global Series. O třetí místo v severoamerické kvalifikaci se přičinili především vydařenou druhou polovinou dějství, kdy se pravidelně umisťovali na předních příčkách, sbírali hodně killů a vedle tří druhých míst si odnesli také jeden Chicken Dinner. Celý tým tak odcestoval do Saúdské Arábie.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

PUBG Global Series 2 se odehrává v rámci obřího festivalu Gamers8, který na poli esportu rozdává miliony korun v celé řadě různých titulů. Oblíbený battle royale titul není výjimkou, nejlepší celky ze všech koutů světa si zahrají o 2 miliony dolarů. Osmičku partnerských organizací doplňují týmy z kvalifikací.

Medailovým umístěním v americké části si PiXeL1K a spol. už odnesli důležitou porci bodů, na základě kterých se na konci roku budou udělovat pozvánky na světový šampionát. Nyní se však soustředí na dění následujících dní. Friendly Fire byli nasazeni do skupiny C, takže vynechají úvodní den a jejich boj o nasazení do Bracket Stage začne 11. srpna. Cílem je si proklestit cestu až do grandfinále, které proběhne za týden.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.