Přejít k hlavnímu obsahu

Seznamte se. Opice jménem Kanzi se učí hrát Minecraft

10. 8. 2023 | 15:10 Gaming
Zvířata umí být ohromně učenlivá. Už jsme je viděli hrát pařby jako Tetris, v tomto případě se však ve výzkumné americké stanici dokázala opice jménem Kanzi naučit hrát Minecraft. Prošla hned několik fázemi hry, kromě chůze hravě zvládá i ničení bloků.
Opice jménem Kanzi umí hrát Minecraft
Opice jménem Kanzi umí hrát Minecraft
Zdroj: Twitter.com

Od vydání plné verze Minecraftu v roce 2011 oslovila hra několik stovek milionů hráčů po celém světě. Nyní jsme však svědky zřejmě první opice, která si extrémně populární titul zahrála v americké výzkumné stanici. Úžasné zvíře představil světu youtuber ChrisDaCow.

Ještě než samotná ukázka začala, Kanzi už rukama naznačoval, že si chce zahrát. Doktor Jareda Taglialatela zprovoznil herní obrazovku a ukázka mohla začít. Více než samotná hra se však opici líbí socializace, kterou při hře zažívá. Při pařbě ji totiž sleduje hned několik lidí, což si Kanzi velice oblíbil.

Kanzi má možnost se při hraní dotýkat obrazovky na jejím středu či na okrajích. Obrazovka v podstatě slouží jako větší tablet, Kanzi se může otáčet všemi možnými směry. Nejdřív se opice snaží pouze chodit, s postupem času už se vrhá také do rozbíjení bloků. Za svá správná rozhodnutí ve hře dostává Kanzi odměny v podobě jídla.

Hry občas z důvodu mnoha zadávaných příkazů přestala fungovat, problém byl ale rychle vyřešen. Kanzi zdolává jednu fázi hry za druhou a užívá si Minecraft stejně jako člověk.

Zdroj: Gamerant.com
Štítky: minecraft, test, opice