Přejít k hlavnímu obsahu

T1 jsou zpátky. Faker a spol. v parádní sérii přehráli největšího favorita

10. 8. 2023 | 14:00 League of Legends Reportáž
T1 vs. KT Rolster. Jeden z tradičních soubojů korejského League of Legends rozhodl v play-off letního splitu LCK o první celku postupujícím do finále upper bracketu. KT nastoupili do série jako jasný favorit, T1 ale vítěze základní části překvapili a vyhráli 3:2. Bdd a spol. dostanou druhou šanci v dolní části pavouka.
T1 na MSI
T1 na MSI
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Nebylo to nejčistější League of Legends, diváci se ale během souboje mezi KT Rolster a T1 nenudili.

KT Rolster 2:3 T1

První hra odpovídala papírovým předpokladům zápasu mezi prvním a pátým nasazeným celkem. KT Rolster si pohrávali se svým soupeřem, Moon „Cuzz“ Woo-chan byl naprosto všude. Necelých 25 minut stačilo vítězům základní části LCK k zisku prvního bodu v sérii.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

T1 úvodní prohra nepoložila. S agresivní týmovou kompozicí se vicemistři světa rychle dostali do vedení. Dvěma slovy by se dalo utkání shrnout jednoduše: top gap. Choi „Zeus“ Woo-je byl o parník před svým sokem na toplane, Kim „Kiin“ Gi-in byl bez šance. 1:1.

Třetí špíl byl ze začátku znovu v režii KT Rolster. Cuzz byl o parník před Mun „Oner“ Hyeon-junem, tempo favorita přerostlo ve slušný lead na midu i v jungli. Comeback T1 zajistil Zeus s K'Santem. Výborný špíl odehrál i Ryu „Keria“ Min-seok s Alistarem. Něco málo přes půl hodiny trvalo utkání, které poslalo T1 do vedení 2:1.

DRX končí

Čtvrtá hra připomínala tu úvodní. Od začátku měli KT navrch a drželi se po celou dobu ve vedení. Tahouni T1 se nedostali k potřebným killům, na druhé straně stál ohromně silný Kiin na Renektonovi. Veškeré pokusy T1 byly neúspěšné. Silver Scrapes!

Start rozhodující bitvy se povedl víc favorizovaným KT Rolster. Gwak „Bdd“ Bo-seong si dokonce připsal solo kill na Lee „Faker“ Sang-hyeokovi. Dobrý play na top lane ale vrátil T1 rychle do zápasu. Mid game byla dlouho vyrovnaná, oba Rift Heraldy získali T1.

Makro pětice pod vedením Fakera ale jasně předčilo rozhodování KT. T1 na mapě vládli, diktovali tempo. KT nehráli dobře a toho T1 využili. Po vyhraném teamfightu získali Barona. Ani kill na Fakerovi KT nestačil na comeback. Po 38 minutách byl konec. 3:2 pro T1!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).