Přejít k hlavnímu obsahu

17 vítězství v řadě. Tento šampion je pro Fakera zárukou úspěchu

10. 8. 2023 | 16:15 League of Legends Gaming
Prakticky od začátku pandemie v roce 2020 Faker neprohrál jediný zápas, do kterého nastoupil s Corkim. Po výhře v play-off LCK proti Dplus KIA si s Corkim připsal již sedmnácté vítězství v řadě. Svému týmu navíc výhrou zajistil místo v druhém kole letního play-off LCK, ve kterém následně T1 přehráli KT Rolster.
Po měsíční pauze je Faker zpět ve hře
Po měsíční pauze je Faker zpět ve hře
Zdroj: Twitter.com

Lee „Faker“ Sang-hyeok už je na vrcholu profesionálního League of Legends dlouhých deset let. Má za sebou stovky zápasů, drží spoustu rekordů a i po takové době ukazuje, jak dobrý doopravdy je. Většina fanoušků si jej spojuje s šampiony jako LeBlanc nebo Azir. Je to ale Corki, se kterým je legendární midlaner takřka k neporažení.

T1 porazili KT Rolster

Celkově se těší ze 75% win ratu, takové číslo ale není u Fakera ničím neobvyklým. Sedmnáct vyhraných her v řadě už je ale slušný počin. Sérii začal Faker ještě v roce 2020, kdy dvakrát přejel DragonX v play-off jarního splitu LCK.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Poslední Fakerova prohraná hra s Corkim se datuje do roku 2019. 17. srpna picknul Corkiho proti Sandbox Gaming a se skóre 1/4/1 padl.

Vůbec nejhranějším Fakerovým šampionem je o parník Azir. Trojnásobný mistr světa nastoupil s písečným císařem na Summoner's Rift do 138 her. Zvítězil v 93 případech, celkově tak má 67,4% win rate. Z top 20 nejhranějších šampionů má Faker nejlepší WR s LeBlanc (83,3%).

Štítky: Faker, SKT T1