Přejít k hlavnímu obsahu

Teabagging? Je mi u pr*ele, co si o mě myslíte, prohlásila americká hvězda

11. 8. 2023 | 19:22 VALORANT Kauza
Ve světě esportu se často vyskytují vášnivé chvíle, které vyvolávají emoce nejen u hráčů. Tentokrát je za padoucha Max „Demon1“ Mazanov, jehož výrok strhl veškerou pozornost.
Max „Demon1“ Mazanov
Max „Demon1“ Mazanov
Zdroj: VCT Esports

Evil Geniuses patří mezi americkou špičku, jejich role na scéně je ale spíše záporná. Trash talk a vysoké ego doprovází génie na každém kroku, ale tuto roli si cíleně zvolili oni sami. Nejméně respektu chovají k čínským sestavám, což dokonale ukázali při střetu s BLG, druhým nejsilnějším týmem regionu. V jednom z vyhraných kol, které zakončil Max „Demon1“ Mazanov, následovala střelba do mrtvoly a teabagging.

Tento zápas na světovém šampionátu skončil vítězstvím EG a k rozhovoru přišel samozřejmě Mazanov. Otázky se dotýkaly nejen jeho pozici v týmu, ale také názorů fanoušků a role padoucha. Demon1 však reagoval velice neobvyklým způsobem. „Popravdě, je mi u pr*ele, co si o mě myslíte. Říkejte mi jak chcete,“ prohlásil. Tento výrok byl ovšem více než expresivní a pro veřejnost se okamžitě stal předmětem diskuse.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Evil Geniuses však role záporáků nevadí a stejně to vidí i řada fanoušků. Spousta z nich souhlasí, že takový přístup dodává scéně život a příběhy. Jejich soudržnost a strategie jsou nesporné, vlastní cestu si ale vedou i mimo hru. Především trashtalking používají k vyvolání emocí u diváků a konkurentů. Demonův teabagging se shodou okolností řešil krátce poté, co bylo ostré vystupování při zápase velkým tématem i v CS:GO.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.