Přejít k hlavnímu obsahu

GTA 6 s oficiální podporou roleplaye? Historický přestup dává naději!

12. 8. 2023 | 08:15 Zajímavost
Rockstar Games do své stáje přivedlo Cfx.re, vývojáře projektu FiveM, a největší platforma GTA roleplaye tak nově bude plnohnodnotnou součástí týmu. GTA RP existuje již několik let a uchvátilo davy, za popularitou je masivně oddaná komunita. Ta nyní slaví další úspěch.
GTA VI
GTA VI
Zdroj: komunita GTA

Každý, kdo se chce přidat na roleplay servery, musí obvykle projít přes FiveM. Jde o hlavního hostitele pro velké servery, včetně v současnosti největšího domácího serveru KKRP Martina „spajKK“ Beneše.

Před více než rokem spajKK k oznámení GTA 6 mimo jiné exkluzivně pro PLAYzone řekl„Jsem zvědav, jak k tomu Rockstar přistoupí, jestli si půjdou svojí klasickou cestou, kdy vydají titul a komunito, dělejte si s tím, co chcete, nebo se budou snažit přizpůsobit trendu posledních let a to roleplayi.“

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Došlo k řadě úniků a tvrzení, že nové GTA Online, které přijde s GTA 6, bude mít také své vlastní RP prvky. Po dnešním oznámení Rockstar Games se zdá být jasno! Známé herní vydavatelství angažovalo celý tým Cfx.re do své stáje, které bude „podporovat“ a platformy FiveM a RedM společně posouvat vpřed. „Hlavně se nás, prosím, neptejte na nové GTA,“ dodali talentovaní tvůrci. Nechtějí tak naznačit absolutně nic.

„Během posledních několika let jsme s nadšením sledovali, jak kreativní komunita Rockstaru našla nové způsoby, jak rozšířit možnosti Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2, zejména prostřednictvím vytvoření vyhrazených serverů pro roleplay. Abychom toto úsilí dále podpořili, nedávno jsme rozšířili naše zásady týkající se modů, aby oficiálně zahrnovaly ty, které vytvořila kreativní komunita roleplay,“ uvádí Rockstar Games k nové akvizici.

Díky partnerství s týmem Cfx.re jim pomůžeme najít nové způsoby, jak podpořit tuto neuvěřitelnou komunitu a zlepšit služby, které poskytují svým vývojářům a hráčům.

U spousty her, Grand Theft Auto nevyjímaje, vývojářská studia s tvůrci modifikací často bojují a kooperace je velkou výhrou. Tady se to ale povedlo a Rockstar Games herní komunitu šokovali. Tentokrát v dobrém.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.