Přejít k hlavnímu obsahu

Vráska na královském trůnu: Faker čelí výhružkám smrtí

12. 8. 2023 | 11:00 League of Legends Kauza
Není to zkrátka pohodová doba. Napětí dosáhlo vrcholu, když slavný jihokorejský hráč League of Legends, Faker, zaznamenal výhružku smrti na internetu.T1 nyní spolupracují s policií.
Faker čelí výhružkám smrtí
Faker čelí výhružkám smrtí
Zdroj: Riot Games

Podle všeho se o výhružkách dozvěděla Seoulská metropolitní policejní agentura v pátek, ale tyto hrozby údajně přišly už 10. srpna od anonymního uživatele na jihokorejském online fóru DC Inside. Anonym vyhrožoval, že se vydá do internátního ubytování T1, kde se Faker pravidelně vyskytuje, a „ublíží mu“ zbraní. Tato hrozba měla za následek, že policisté byli vyslání ke středisku T1, aby se zajistila bezpečnost veterána LCK. Policie se snaží viníka nalézt vysledováním jeho internetové adresy.

Organizace vydala prohlášení, ve kterém potvrdila, že incident nahlásila úřadům, policejní vozidla jsou momentálně umístěna před týmovými tréninkovými zařízeními. „Aktivně provádíme vyšetřování a reagujeme s velmi vysokou prioritou,“ řekl mluvčí T1. Organizátoři LCK také na tuto situaci reagovali, slibují zvýšené zabezpečení po zbytek LCK play-off a finále, a to i kvůli nedávnému nárůstu násilných incidentů, včetně hrozeb násilí.

Tyto výhružky smrti přišly totiž v době, kdy se v zemi hlásí masové útoky noži. Jihokorejská policie zatkla desítky online uživatelů za hrozby na internetu, které specifikovaly čas a místo útoků

T1 právě zaznamenali neuvěřitelné vítězství nad týmem KT, což znamená jisté umístění v top trojce pro tento split. Toto utkání bylo obrovským triumfem pro legendu LCK, která se vrátila po zranění ruky. Faker a T1 mají na programu závěrečné utkání v sobotu, kdy budou soupeřit proti Gen.G o slot na Worlds.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.