Přejít k hlavnímu obsahu

750 tisíc podrbání i 10 milionů hodin. Takový byl první víkend Baldur's Gate 3

12. 8. 2023 | 19:40 Zajímavost
Jde aktuálně o nejžhavější hru na Steamu. Kolem žádné jiné pařby není tolik povyku jako kolem Baldur's Gate 3. Titul se dostal mezi top 10 nejhranějších v historii platformy od Valve a na veliké pozornosti se mu dostává i na Twitchi. Vývojáři po prvním odehraném víkendu zveřejnili všelijaké statistiky spojené se hrou. Například odhalili, že celkem hráči v úvodních dnech pařili přes 10 milionů hodin.
Statistiky Baldur's Gate 3
Statistiky Baldur's Gate 3
Zdroj: Reddit

Zřejmě nejpůsobivější je hned první sdílený údaj. Během prvního víkendu se totiž podařilo hned 368 hráčům celou hru dokončit. To, na co někteří potřebují týdny, tyto gameři stihli za několik desítek hodin. To musela být pořádná jízda.

Vývojáři se podělili také o statistiky týkající se tvorby postav. Hned 93% hráčů si „rollovalo“ náhodnou postavu. To je ale nezastavilo v pořádné  úpravě. Tou strávili dohromady 88 let. Téměř 10% uživatelů pak strávilo nad tvorbou postavy minimálně hodinu.

Dozvěděli jsme se ale také pár netradičních údajů. Například pes Scratch byl podrbán hned v 750 tisících případů. Hráči mluvili s 2 400 000 zvířaty. A konečně - celkem bylo odehráno přes 10 milionů hodin.

Baldur’s Gate 3 Opening Weekend Stats
by u/AyeItsRave in gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).