Přejít k hlavnímu obsahu

Dominance, jakou svět neviděl! Nezastavitelní Vitality jsou světovými šampiony

14. 8. 2023 | 13:42 Rocket League Reportáž
Kompetitivní sezóna se v Rocket League skládá ze tří splitů. Všechny končí Majorem, ale jen po jednom následuje ještě světový šampionát. Právě ten byl probíhal od začátku srpna a včera nabídl korunovaci nových králů. Jízdu za titulem dotáhl v létě neporazitelný Team Vitality.
Rocket League World Championship
Rocket League World Championship
Zdroj: Rocket League Esports

Takový kousek se jen tak nevidí. Team Vitality po nevydařené minulé části sezóny od jara až do poloviny srpna naprosto dominovali. Vyhráli všechny tři regionální soutěže a na mistrovství světa do Düsseldorfu vyrazili jako jeden z největších favoritů. Všechno bylo jen o tom, jestli se dokáží popasovat s tlakem okolí.

Skupinou prošli Vitality hladce, proti Wildcard týmům nezaváhali. Totéž platí o čtvrtfinále, kde ukončili snažení Falcons. Velká prověrka ale přišla v semifinále. Karmine Corp byli na turnaji evropskou jedničkou, protože po celý rok podávali nejstabilnější výkony. Na vrcholu sezóny na tom ale nejlépe ze všech nebyli. Ve francouzském derby dokázali dvakrát srovnat, ale následně si to už Vitality pohlídali a postoupili do finále.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Se závěrem turnaje vrcholila také sledovanost. Rocket League World Championship zažil osm let po vydání hry svůj vrchol, semifinále poprvé v historii atakovalo metu 500 tisíc diváků. Novým maximem sledovanosti v jednu chvíli Rocket League dokonce pokořilo rekordy slavných titulů jako Overwatch či Call of Duty.

Vynikající byla i samotná bitva o titul, kde Vitality potkali dalšího francouzského soupeře, kterého moc dobře znají. Team BDS navíc šampionát ovládl před rokem a obhajoba by byla naprosto senzační. Vitality ale nic takového nedovolili. Ve třech ze čtyř finálových utkání nepustili ani gól a jasně zvítězili 4:0. Po všech regionálních turnajích a Majoru tak opanovali i mistrovství světa. Tahle šňůra se zapíše do historie.

Nejužitečnějším hráčem byl navíc vyhlášen Alexis „zen“ Bernier, jenž má v 16 letech nakročeno k velké kariéře. Team Vitality je jeho prvním profesionálním týmem a v Düsseldorfu už byl skutečným tahounem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.