Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa v surfování. Netradiční CS:GO turnaj ovládl mladík z Austrálie

14. 8. 2023 | 20:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Counter-Strike není jen o hře 5 proti 5 s pokládáním bomby. Již od prvních dílů je hra různorodá díky různorodé komunitní tvorbě s vlastními servery. V jednom z tradičních a oblíbených módů, který na trénink využívají i profíci, dokonce proběhlo mistrovství světa o 4500 dolarů.
KSF World Championship
KSF World Championship
Zdroj: Twitter @JakeSucky

Jailbreak, zombie escape, Red Bull Flick, ale také bhop, KZ nebo surf. Tohle všechno jsou módy, které v komunitě doslova zlidověly. Poslední tři zmiňované disciplíny jsou dokonalým tréninkem pohybu, surf patří mezi ty vůbec nejoblíbenější, protože si u něj lze i hezky odpočinout. Spousta profesionálních hráčů používá tento mód ve své každodenní rutině jako skvělou metodu pro rozhýbání se na začátku tréninku.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Mezi hráči se však najdou i nadšenci, kteří berou surf jako svoji hlavní disciplínu a soustředí se jenom na něj. Právě jedna taková skupina v minulém týdnu uspořádala mistrovství světa v tomto herním módu. Hráči z celého světa změřili síly a porvali se o komunitou sponzorovaný prizepool ve výši 100 000 korun.

Turnaj si dokázal podmanit Levi. Nenechte se však zmást, nejedná se totiž o českého střelce a reprezentanta UNiTY Lukáše „Levi“ Bouřu. Tento mladík totiž pochází z Austrálie a na svém kontě má celou řadu světových rekordů. Některé z nich se mu povedlo nasbírat či vylepšit během mistrovství, dokonce i ve finále. Tučná finanční odměna jej za 1. místo nemine, ale status nejlepšího surfera světa je pro něj ještě cennější.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.