Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou v TOP 30 světa! Jak vypadá nejnovější žebříček přímo od Valve?

19. 8. 2023 | 18:02 Counter-Strike 2 Žebříček
Valve ranking bude v budoucnu tím nejdůležitějším žebříčkem pro nasazování a pozývání do turnajů. Už nyní je ale vysoce sledovaný kvůli nadcházejícímu Majoru. V Counter-Striku 2 se sice ještě ledacos změní, sledovat pozice jednotlivých týmů je však více než zajímavé.
CS:GO tým SINNERS
CS:GO tým SINNERS
Zdroj: SINNERS Esports (s povolením)

Pokud bychom vycházeli z počtů posledního CS:GO Majoru, tak si 30 nejlepších evropských týmů vysloužilo pozvánky buď to přímo na RMR na základě umístění z předchozího Majoru, nebo do uzavřené kvalifikace. Českému týmu tehdy chybělo jen několik příček a následně bohužel neprošel ani otevřenými kvalifikacemi.

Řeč je samozřejmě o SINNERS, jenž v minulosti dělily dva body od postupu na největší turnaj světa, kde se za 10 let existence CS:GO ani jeden český nebo slovenský tým nepodíval. Historie tak bude potřeba přepsat až v Counter-Strike 2. Cesta přitom začíná už nyní, a to díky poctivému sbírání bodů do Valve rankingu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Žebříček si spolu s novou aktualizací prošel také úpravou vzorce pro bodování. V něm hrají velkou roli prize money, díky nimž mohou týmy z nižších sfér přeskočit i mnohem zvučnější jména, která obrážejí největší světové akce, kde ale nevyhrávají. Dochází k poměrně zvláštním a kritizovaným situacím, jako například FURIA, která je kvůli mizivé formě v pořadí za svou akademií, nebo že jsou The MongolZ v Asii až třetí.

Čeští fanoušci ale ze všeho největší řeší pozici SINNERS. Hříšníci se totiž nacházejí mezi 30 nejlepšími týmy světa! Na 28. příčce mají před sebou pouze dva týmy z jiných regionů než Evropa. Evropská pozice #26 je sama o sobě důležitější, jen o dvě pozice se přitom Valve ranking z hlediska Evropy liší oproti HLTV žebříčku. Těsně za evropskou třicítkou se nachází Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport jsou prozatím až na 72. místě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.