Přejít k hlavnímu obsahu

ENCE jsou zase ve finále! V cestě za titulem z Gamers8 jim stojí Vitality

20. 8. 2023 | 12:49 Counter-Strike 2 Preview
Gamers8 se chýlí ke svému konci. Šestnáct špičkových týmů vlétlo do jednoho velkého Single Elimination pavouka, kde jediná prohra znamenala konec. Kdo chtěl do finále, nesměl ve třech zápasech za sebou ani jednou zaváhat. Kdo se utká o 400 tisíc za první místo?
Alvaro „SunPayus“ Garcia
Alvaro „SunPayus“ Garcia
Zdroj: Gamers8

Prvním finalistou milionového turnaje se stali ENCE. Jejich forma je v poslední době naprosto úchvatná, do finále velkého turnaje se dostali už počtvrté v řadě. Naposledy nestačili ve finále IEM Cologne proti G2 Esports, jinak své soupeře válcují jednoho po druhém. A jsou úspěšní zejména proti těm nejlepším.

Pod jejich rukama nyní v Saudské Arábii padl Team Liquid, našlapaní Cloud9 a v semifinále i světová jednička Heroic. Ve všech zápasech přitom banda okolo Marca „Snappi“ Pfeiffera neztratila ani jednu mapu. Tohle už nemůže být žádný podceňovaný celek, nýbrž favorit na tituly. Velkým tahounem dokáže být vždy někdo jiný, na tomhle turnaji ale září především Guy „NertZ“ Iluz, jenž dokonale zapadl do sestavy.

Neméně těžké soupeře potkali při své pouti Vitality. Nejdříve se v prvním kole rozehřáli s MIBR, aby následně ve čtvrtfinále rozdrtili NAVI. Nejtěžší zkouška přišla v semifinále, ani G2 Esports však v napínavém celovečeráku nedokázali francouzskou mašinu pod vedením Dana „apEX“ Madesclaira zastavit.

Předehru možná posledního velkého zápasu před příchodem Counter-Strike 2 obstará showmatch týmů Jarosława „pashaBiceps“ Jarząbkowského a Kennyho „kennyS“ Schruba. Hlavní pokrm se bude servírovat od 19:00. Formu mají oba finalisté skvělou, na vzájemné zápasy těsně vedou ENCE v poměru 9:7, přičemž svého soka naposledy skolili v semifinále IEM Cologne. Vitality jsou ale připraveni jim porážku oplatit i s úroky!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.