Přejít k hlavnímu obsahu

Blogg1s míří do Evropy? Se zajímavým mixem postoupil do kvalifikace na CCT

21. 8. 2023 | 10:22 Counter-Strike 2 Reportáž
CCT Central Europe chystá svůj osmý turnaj. Kdo do něj neobdržel pozvánku, ten si musí projít kvalifikačním sítem. Ačkoliv Dynamo Eclot překvapivě v otevřeném boji selhalo, tak u tří ze čtyř postupujících týmů najdeme českou vlajku, včetně nějakých těch překvapení.
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Dominik „blogg1s“ Janita je po konci v Sampi.Tipsport celé léto bez angažmá. Pokud se nenaskytne nějaká větší příležitost, tak je pravděpodobné, že jej do konce roku na domácí scéně už neuvidíme. Díky tomu se ale naskýtá možnost zkoušet různé mixy, a to za hranicemi. S jedním takovým se ukázal právě o víkendu.

V kvalifikaci na CCT Central Europe Series 8 si zkušený český sniper zahrál se sestavou 3DVision. V jejím čele se nachází mladý in-game leader Mikkel „Maze“ Sparvath, který si prošel například akademií fnatic. Známým jménem je také Raul „Blytz“ Gligor, jehož si můžete pamatovat z působení v ENTERPRISE či naposledy Let Us Cook. Na české scéně se mihl i zkušený Švéd Rasmus „kreaz“ Johansson a pětici uzavírá devatenáctiletý talent Gytis „ryu“ Glušauskas. Na papíře hodně zajímavá sestava a šance pro blogg1se.

24letého českého hráče může trápit jediná věc. Uzavřená kvalifikace se hraje ve stejném termínu, jako se koná mistrovství světa národních týmů. Blogg1s se tak bude spoléhat, že si na místě bude moci odskočit.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

3DVision ovšem neukrývá jediné české zastoupení, které v otevřené kvalifikaci uspělo. Postup do uzavřené části si vybojovali také Entropiq, jenž z neznámých důvodů přitom nastoupili v hodně improvizovaném složení. V akci se po letech ukázal trenér Niclas „enkay J“ Krumhorn a příležitost se ukázat dostal Niko „semtex“ Reljić z akademie Entropiq Future. Uvidíme, v jakém složení nastoupí o nadcházejícím víkendu.

Kompletní česko-slovenské obsazení ale ukrývá další postupující celek UNiTY. Ten začíná po příchodu Martina „Pechyn“ Pechouška a Jakuba „M1key“ Krauska očividně šlapat a mezinárodní zkušenosti mohou být důležitou vzpruhou před nejdůležitější částí roku z pohledu domácí scény. Kdo si naopak nedá tento turnaj za rámeček, to je Dynamo Eclot. Oproti svým krajanům nestačili na jeden z mixů a CCT si nezahrají.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.