Přejít k hlavnímu obsahu

Nečekaný vítěz LCS! Tahle organizace při svém debutu šokovala Severní Ameriku

21. 8. 2023 | 12:11 League of Legends Reportáž
Zažili jsme závěr sezóny, který zapíše svého vítěze do dějin severoamerické scény. V sezóně, kde dominující týmy vykazovaly nekompromisní sílu a zkušenost, vystoupila nová hvězda. NRG jako nováček v LCS dokázali, že i tradiční pořádky mohou být převráceny.
NRG jako nečekaní vítězové
NRG jako nečekaní vítězové
Zdroj: LCS

V posledním zápase regionální sezóny se NRG ve velmi očekávaném finále střetli s velkoklubem Cloud9. A byl to opravdu výjimečný souboj. Navzdory tomu, že jejich minulý střet skončil přesvědčivým vítězstvím C9 3:0, byl tento rematch o poznání vyrovnanější hned od prvních minut.

První hra připadla C9, což naznačovalo možné opakování minulého výsledku. NRG se však odmítali podřídit očekáváním. Ve druhé hře se chopili iniciativy a brilantní tahy midlanera Cristiana „Palafox“ Palafoxe  přinesly srovnání série. Fanoušci si začali uvědomovat, že před námi může být zápas jako žádný jiný.

Celá série byla provázena epickými teamfighty, které se zdály, že nikdy neskončí. Neúprosná bitva o kontrolu nad mapou diktovaná vysokým tempem hry sehrála klíčovou roli ve prospěch NRG. Jejich schopnost vycházet z těchto konfliktů vítězně se stala stěžejním prvkem v jejich taktice.

Když se NRG ujali vedení 2:1, zdálo se, že se blíží svému snu. Čtvrtá hra ale byla opět šílená. Cloud9 se chopili kontroly a zdálo se, že jsou na cestě k vyrovnání série. Zariskovali ale rozhodnutím pro Barona, které se obrátilo proti nim. NRG jim ho vyfoukli pod nosem a selhání C9 otevřelo brány k triumfu NRG.

Od této chvíle se Cloud9 zhroutili jako domeček z karet. NRG naplno využili situace a zasadili rozhodující úder. Stali se šampiony LCS v historickém vítězství, které předčilo všechna očekávání. NRG si v debutové sezóně vydobyli místo na vrcholu, zdolali tradiční sílu a ukázali své kvality. A nyní míří do Jižní Koreje.

Štítky: League of Legends, lcs, C9, NRG
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.