Přejít k hlavnímu obsahu

LoL patch: Lux, Orianna a další midaři dostanou buff. Kdo bude naopak horší?

22. 8. 2023 | 14:40 League of Legends Preview
Patch 13.17 přinese do League of Legends porci změn především na midu. Tradiční šampioni jako Lux nebo Twisted Fate se dočkají slušného vylepšení. O něco horší bude naopak další porce junglerů. Šampioni, kteří jsou aktuálně stavěni více do role zabijáků, budou posunuti více do pozice postav s vyšší odolností.
Lux
Lux
Zdroj: Riot Games

Buffy

Mid lane potřebuje změnu. Meta chce osvěžit, do hry by se mohli vrátit starší šampioni, kteří už si nějakou dobu vyšší win rate na neužívají. Buffu se dočkají Lux, Orianna, Twisted Fate, Vex a Zoe. Je to především první zmiňovaná trojice, která se drží v podprůměru a vylepšení potřebuje.

Buff se bude týkat i Elise, Gnara, Tryndamera a překvapivě Samiry. Ta už nyní patří mezi nejsilnější ADC ve hře. Stane se jedním z permanentně banovaných šampionů?

Nerfy

Riot Games pokračují ve své strategii kolem jungle. Místo toho, aby byli horší jungleři buffováni, budou ti lepší nerfováni. V patchi 13.17 se to týká Kayna, Kha'Zixe, Kindred a Naafiri. Příliš silný je podle vývojářů i Xerath na supportu.

Další změny

Aatrox, Vi nebo Hecarim. To jsou postavy, které se podle Riot Games dostaly do stadia, ve němž by být neměly a zaslouží si změnu. Ke třem zmíněným byl přidán Xin Zhao, jenž doplňuje skupinku šampionů se společným zájmem. Dost bylo zabíjení, teď budou spíše bruisery. Blitzcrank už se zároveň nepodívá do jungle.

Konkrétní změny budou odhaleny v následujících dnech, včetně kroků, které Riot Games chystají kolem itemů (Immortal Shieldbow, Bloodthirster, Evenshroud, Future's Market a Stattik Shiv).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).