Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdy našly své zázemí. Dočká se Cryptova na MČR medailové rozlučky?

23. 8. 2023 | 17:02 Counter-Strike 2 Přestup
Nový tým indePendent nebude skutečně nezávislý. Pro závěr letošní sezóny Tipsport MČR CS:GO bude reprezentovat organizaci Cryptova, která tím získá šanci se rozloučit úspěchem.
capseN, HONES, AJTT, kinzo, Rutk0, forji
capseN, HONES, AJTT, kinzo, Rutk0, forji
Zdroj: indePendent

Od utlumení veškerých aktivit Cryptovy uplynuly už skoro tři měsíce. Zatímco League of Legends sekce si udržela příslušnost v nejvyšší domácí soutěži, tak o CS:GO divizi nebylo absolutně slyšet. Výjimkou jsou postupné odchody hráčů, jako je přesun talentovaného Oldřicha „PR“ Nového do akademie MOUZ NXT.

Jeden z hráčů ale bude stejný dres přece jenom oblékat i nadále. Marek „kinzo“ Bílek si našel nové angažmá a se svými novými spoluhráči dnes oficiálně zakotvil opět v Cryptově. Motivace s je jasná, spojit se se silným MČR slotem a mít jistotu účasti na vrcholu domácí sezóny. S novým týmem by kvalifikace byla náročná.

Kinzova sestava ale není jak tak ledajakou pěticí, která by jen využila situace. Skutečně může jít o adepta na medaile, pokud to na papíře zajímavé sestavě dohromady bude šlapat podle představ. Spolupráce se s Cryptovou je dohodnuta do Tipsport MČR CS:GO, tým se potřebuje ukázat pro nalezení trvalého domova.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Zbylou kostru sestavy, která si nejprve říkala Rotačák a ještě začátkem týdne se oficiálně představila jako indePendent, tvoří bývalí reprezentanti Entropiqu. Hlavní hvězdou je bezesporu Filip „AJTT“ Dolenský, jenž po třech letech poprvé oblékne jiný dres. O motivaci tak u něj nemůže být pochyb. Mezi nejužší špičku se budou chtít vrátit také Lukáš „capseN“ Koláčný a Jan „HONES“ Urválek, další někdejší vicemistři ČR.

Nejčerstvější zkušenost s Entropiqem má nejmladší hráč týmu Rudolf „Rutk0“ Kovalčik, který byl součástí jednoho z nevydařených mezinárodních projektů. Také on má tak se svým talentem a hladem po úspěchu co dokazovat. Role trenéra se po delší pauze ujme Matej „forji“ Kmiť, český mistr z roku 2019.

Zkušený kouč se k přesunu pod křídla Cryptovy vyjádřil exkluzivně pro portál PLAYzone.cz:

Som veľmi šťastný za možnosť, ktorú nám Cryptova ponúkla. Táto spolupráca nám určite pomôže viac sa zviditeľniť, či už na domácich alebo zahraničných turnajoch, nakoľko Cryptova je určite veľmi známe meno a zároveň verím, že aj my budeme viac než schopní reprezentovať Cryptovu v najlepšom svetle a dokážeme priniesť nejaký úspech.

Nateraz spájame sily do MČR – stále platí, že si hľadáme fulltime angažmá, ale situácia sa môže obrátiť rôznymi smermi – hlavne ak budú výsledky. Prioritne sa chceme dostať do play-off časti československých turnajoch - uvedomujeme si, že oproti iným tímom sme veľmi pozadu, avšak CS2 by mohla výrazne zmenšiť rozdiel medzi nami a domácou špičkou a myslím, že záver sezóny môže byť veľmi zaujímavý - osobne by mi nevadil ani druhý titul a viem, že aj za tie 2 mesiace sa to dá.

Chcel by som týmto poďakovať Cryptove za možnosť reprezentovať ich v najbližšom období a veríme, že aj fanúšikov týmto krokom potešíme!
Matej „forji“ Kmiť

Na domácím poli si odbudou premiéru na Tipsport CS:GO Praha. Díky spojení s Cryptovou je nemine pozvánka do jedné z fází, aby se nemuseli trápit v otevřených kvalifikacích. Hlavním cílem je ale samozřejmě vrchol v podobě Tipsport MČR CS:GO, kde jméno Cryptovy nakonec chybět nebude. Díky spojení s novým kádrem může zažít krásnou rozlučku, jako svého času eXtatus. Společný činitel? Právě trenér forji.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.