Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší CS:GO hráč své země ukončil kariéru. Rozhodl se prorazit ve snookeru

25. 8. 2023 | 08:20 Counter-Strike 2 Příběh
Ishpreet Singh Chadha začal v roce 2017 psát podobný příběh jako mnoho dalších úspěšných esportovců. Zranění mu znemožnilo se věnovat sportu naplno, a tak se ponořili do své druhé lásky: videoher. Chadha byl v té době už dobře známým jménem na indické CS:GO scéně, po zranění byl dokonce součástí nejlepších týmů své země. Na mezinárodní scénu se ale nikdy probojovat nedokázal. Když se uzdravil a přišel covid, rozhodl se tak vrátit ke snookeru.
Ishpreet Singh Chadha
Ishpreet Singh Chadha
Zdroj: Billiard Sports Association of Thailand

Ishpreet Singh Chadha byl v mládí velkou nadějí kulečníkové hry snooker, zahrál si i na mistrovství světa na šest červených. Poté ale přišlo zranění nohy, které jej nasměrovalo k počítači. Krátce se z nadprůměrného hráče vypracoval na špičkového a zamířil do nejlepšího indického týmu, se kterým hned na první pokus vyhrál ESL India Premiership, nejdůležitější domácí soutěž. Díky CS:GO mohl prožívat jiný ze svých snů.

Entity Gaming se snažili dostat na mezinárodní scénu, v kvalifikacích na prestižní turnaje Intel Extreme Masters nebo samotné Majory ale neuspěli. Indický tým se v historii zúčastnil nejdůležitějšího turnaje na poli CS:GO jen jednou v roce 2014, kdy Team Wolf skončil na ESL One Cologne jasně poslední. Jeho hráči si však mohli zahrát proti šampionům z Ninjas in Pyjamas. Něco takového se Chadhovi už nepoštěstí.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V průběhu následujících let totiž prostřídal několik týmů a pozvedl celou řadu trofejí. „Dva roky jsem byl nejlepším hráčem ve své zemi,“ prozradil v rozhovoru pro BBC Asian Network. S příchodem covidu ale ucítil jinou příležitost a chytil jí za pačesy. I když svůj poslední CS:GO turnaj odehrál až v roce 2022 za Team Wolf, už dávno vyhlížel návrat k zelenému stolu. Při covidu mohl dohnat manko, které získal zraněním.

Okamžitě se mu podařilo vyhrát indické mistrovství, kvalifikoval se na světový turnaj a přestěhoval se do Velké Británie, mekky snookeru. Ve 27 letech je pořád nadějí, který má vše před sebou. Nezapomíná ale ani na svou esportovou etapu. Sám tvrdí, že díky Counter-Striku zvládá mnohem lépe okolní tlak, ačkoliv ve snookeru hraje sám za sebe, ne za tým. „Gaming mi v životě hodně pomohl,“ uzavírá hráč, co si říkal HuNtR.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.