Přejít k hlavnímu obsahu

Varování kvůli teabaggingu. Skutečně finalisté šampionátu zašli příliš daleko?

26. 8. 2023 | 13:03 VALORANT Kauza
Mistrovství světa je v plném proudu a provází ho také emotivní či kontroverzní situace. Jedna z posledních epizod zahrnuje tým Paper Rex, který dostal napomenutí po postupu do grandfinále za „teabagging“ soupeřovy mrtvoly. Vážně je ale situace tak jednostranná?
Ilya „something“ Petrov
Ilya „something“ Petrov
Zdroj: VCT Esports

Během zápasu proti Evil Geniuses se členové týmu Paper Rex nechali unést vítěznou euforií a dopustil se tzv. „teabaggingu“, kontroverzního gesta, při kterém hráči klekají nad těly zabitých nepřátel. Samozřejmě to ale mělo předehru, která pochopitelně hraje také velkou roli. Na druhé straně pódia totiž seděli severoameričtí padouši, kteří se dlouhodobě prezentují pomocí trashtalku a jiného kontroverzního chování.

Max „Demon1“ Mazanov se nedávno dokonce nechal slyšet, že ho nezajímá, co si o jeho akcích myslí ostatní, a že jde prostě o jeho styl vyjádření. A ve svém chování pokračoval i během střetu se sestavou z jihovýchodní Asie. Střílet do mrtvých těl rozhodně nezapomněl a diváci z jeho chování šíleli.

Takové jednaní si ovšem hráči Paper Rex nenechali líbit a ve vítězných soupeřům takové chování opláceli a přidali k tomu teabagging. Celý tým je znám svou hravostí a uvolněným gameplayem. Takzvaný „W gaming“ ale podle Riotu zašel přiliš daleko, organizace prý za toto chování obdržela napomenutí.

V celé sérii bylo napočítání celkem 21 případů, kdy někdo střílel do již zabitých těl. Kontroverzní rozhodnutí rychle narazilo na odpor ze strany komunity. Diváci, stejně jako ostatní hráči, na sociálních sítích vyjádřili své nesouhlasné reakce. Sérii nakonec vyhrál právě tým Paper Rex, který si zajistil výhodu veta v grandfinále. O světový titul ale vyzvou znovu Evil Geniuses, jenž si v LB poradili s obhájci titulu LOUD v neuvěřitelném souboji na plných pět map. Závěr šampionátu můžete sledovat dnes od 21:00.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.